הדולר האמריקאי מגלה חולשה בעולם, אך בישראל הוא מתחזק לעומת השקל. צניחת מחירי הנפט מביאה גם לירידה של מניות האנרגיה בוול-סטריט ומשפיעה באופן שלילי על הדולר בעולם. הדולר נתפס כעת כנכס מסוכן יותר, וזאת לאור העובדה כי הצפי להעלאות ריבית מצד הפד, מותנה ביציבות הכלכלה האמריקאית והגלובלית.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר כי "הדולר-שקל נסחר בעלייה זה היום השלישי ברציפות, והוא מנסה להתבסס מעל 3.95. עלייה מעל 3.98 עשויה לדרבן את הספקולנטים לאתגר פעם נוספת את רמת המפתח של 4 שקלים. 

"יחד עם זאת, המגמה המעורבת של הדולר בעולם והתנודתיות במחיר הנפט מגבילות לפי שעה את המומנטום החיובי של הצמד. העולם ממשיך לעקוב בדאגה אחר צניחת מחיר הנפט, שאמש צנח גם מתחת לרף 48 דולר לחבית. כרגע ניתן לזהות קורלציה ישירה בין המסחר בנפט לבין המסחר בשוקי המניות, וזאת מאחר שהמשך צניחת מחירי האנרגיה הגלובליים נתפסת כבעלת השלכות שליליות לכלכלה העולמית. 


גם בשוק המט"ח העולמי התנודתיות במחירי הנפט באה לידי ביטוי, ומשפיעה באופן שלילי על הדולר. המשך ירידת מחירי הנפט פוגעת בתעשיית פצלי השמן המתפתחת בארצות הברית ומביאה גם לירידה של מניות האנרגיה בוול-סטריט. כמו כן, אווירת החשש בשוק גורמת למשקיעים להעדיף מטבעות סולידיים יותר כגון הין היפני והפרנק השוויצרי. הדולר נתפס כעת כנכס מסוכן יותר, וזאת לאור העובדה כי הצפי להעלאות ריבית מצד הפד מותנה ביציבות הכלכלה האמריקנית והגלובלית". 

משה שלום, ראש מחלקת המחקר של  FXCM ישראל מוסיף: "המשך ירידת מחיר הנפט יזיק ליציבות השווקים הפיננסים והכלכלה העולמית. אם בתחילת מגמת הירידה של מחיר הנפט, כאשר הוא נסחר באזור 70-80 דולר לחבית, הדבר נתפס כהתפתחות חיובית לכלכלה הגלובלית, ובעיקר להתאוששות של ארצות הברית, הרי שכעת, כאשר הנפט נסחר באזור 50 דולר, ברמות שפל של 5 וחצי שנים, הירידה במחיר הנפט מתחילה להוות סיכון על היציבות הגלובלית. 

"תוצאה שלילית ראשונה לירידה במחיר הנפט הייתה כמובן קריסת הרובל והחשש כי הכלכלה הרוסית על סף קריסה. למרות הדיבורים הקונספירטיביים לפיהם קריסת מחיר הנפט הייתה מניפולציה אמריקנית במטרה לשבור את הכלכלה הרוסית, הרי שכאשר בוחנים את משוואת ההיצע והביקוש מגלים כי יש כרגע בשוק עודף גדול בין תפוקת הנפט לבין צריכת הנפט. מבחינת השוק הפיננסי, במבט ל-2015, השוק יחפש יציבות, השאלה סביב איזו רמה זה יקרה, ומי ייצא נשכר מכך. מנגד, אם הנפט ימשיך להיות כלי פוליטי ויגדל עודף ההיצע למול הביקוש, אנו נראה את המשך התנודתיות במחיר הסחורה, שיזיק הן ליציבות בשווקים הפיננסיים והן לכלכלה העולמית כולה".