שר הפנים, גלעד ארדן, ישיק בימים הקרובים מסלול ייעודי לכניסת אנשי עסקים מסין, המבקשים להגיע לישראל למטרות עסקים, זאת על מנת לחזק את שיתוף הפעולה הכלכלי עם סין ויופעל בשלב ראשון כפיילוט לתקופה של שנה.
הצעד של ארדן בא לאור הקשיים בהם נתקלים אנשי עסקים המבקשים להגיע לישראל.
כיום, אנשי עסקים המגיעים ממדינות הנדרשות לאשרת כניסה, מתבקשים להסדיר את כניסתם מראש בנציגות ישראל בהליך קבוע המחייב לעתים מזמין ישראלי, וכניסתם נעשית באשרת תייר לתקופה של עד שלושה חודשים. בחודשים האחרונים הובילה רשות האוכלוסין וההגירה עבודת מטה מול משרדי הממשלה השונים, לגיבוש נוהל עבודה שיקל על הגעת אנשי העסקים מסין.
בהתאם לנוהל החדש, אותו גיבשה הרשות תחת המדיניות לחזק את קשרי המסחר עם סין, ייקבע מסלול כניסה ייעודי לאנשי עסקים מסין אשר יבקשו להגיע לישראל לצורכי פגישות עסקיות, כנסים, תערוכות, רכישה או מכירה של חברות ישראליות, ביצוע סקר שוק ועוד. בהתאם למסלול, תינתן לאנשי העסקים אשרת תייר לתקופה של עד שנה אשר תאפשר ניוד חופשי מחוץ ואל ישראל במהלך שנה זאת, ללא הצורך להסדיר בכל כניסה אשרה חדשה.
מהערכות ראשוניות, עולה כי בכל חודש מוגשות עשרות בקשות של אנשי עסקים מסין והנוהל החדש יקל על פעילותם העסקית באופן משמעותי. לכניסת אנשי עסקים מסין לישראל.
בהקשר לכך אמר השר ארדן: ״אנו רואים חשיבות בחיזוק הקשרים המסחריים עם סין. המהלך יקל על אנשי עסקים, תעשיינים ויזמים ישראלים לקדם שיתופי פעולה עם חברות וגורמים כלכליים סינים. המהלך יסייע לתעשייה ולכלכלה הישראלית. מטרתנו לסייע למגזר הפרטי ולהסיר חסמים ביורוקרטים ככל הניתן״.
היקף היחסים הכלכליים בין שתי המדינות מגיע כיום לכ-8 מיליארד דולר בשנה,