לקראת חג הפסח עולה הביקוש למוצרי בשר, גבינות וביצים ויחד איתו גוברים נסיונות ההברחה והזיוף: משרד החקלאות מדווח על עלייה בניסיונות הברחה וזיוף שלמוצרי מזון מן החי.
מקורן של חלק גדול מההברחות הוא בשטחי הרשות הפלסטינית בהם נרשמה עלייה בשחיטה שחורה, ניסיונות זיוף והחתמה של ביצים. במשרד החקלאות מעריכים כי העלייה נובעת מהרווח הפוטנציאלי הקיים במוצרים אלה לנוכח הביקוש שעולה לקראת החגים.
המאמצים לסיכול ההברחות נובעים מהסכנה הבריאותית הנשקפת לציבור בצריכת מוצרים מן החי שיוצרו ונשחטו ללא פיקוח וטרינרי. לשם כך הפקחים פועלים במעברי מרחב התפר בין ישראל לרשות הפלסטינית, במחסנים ובנקודות שיווק על סמך מידע מודיעיני. בשבוע האחרון נתפסו והושמדו 488,790 ביצים, 183,233 טונות בשר בקר ועוף ו- 676 ק"ג גבינות.
בסוף השבוע נמצא בשר בקר אשר בוצעה בו שחיטה שחורה ללא פיקוח וטרינרי, בבית מגורים בלוד. הבשר הושמד בצו רופא וטרינר ונפתחו תיקים משפטיים כנגד החשודים.
במסגרת הפעילות סוכלה גם הברחה של ארבעה טונות של בשר שמקורו באזור יהודה ושומרון, בתחומי הרשות הפלסטינית, שיועד לשיווק בתחומי ישראל. הבשר נתפס במשאית במחסום חוצה שומרון והנהג, תושב המרכז בסוף שנות ה-30 לחייו, עוכב לחקירה.
לצד הברחות בשר נחשף גם מכון לזיוף ביצים בנפת חברון, שעסק בהחתמה של ביצים בכדי להעניק להן מראה כשר לשיווק. המכון החתים ביצים בחותמות מזויפות הנושאות את שמו של מכון מיון ידוע ומאושר בישראל, ובנוסף בחותמת "כשר לפסח". במקום נתפסו והוחרמו אמצעי זיוף לחתימת ביצים ו-27 אלף ביצים במחסן צמוד.