נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות הארגונים העסקיים, שרגא ברוש, תקף אתמול את משרד הכלכלה בשל מדיניותו בכנס אילת ה-20 לנושאי העבודה. "אנחנו המדינה היחידה בעולם שיש לה במשרד הכלכלה, מחלקה מיוחדת לעידוד היבוא, כדי שיוכלו לחסל מפעלים בארץ. בכזה מצב, מאיפה תבוא הצמיחה? ייבוא לא מייצר מקומות עבודה, ייבוא לא יוצר צמיחה. בסוף לא יהיה פה כלום. אם אני הייתי שר האוצר, לא הייתי ישן בגלל רמת הצמיחה. עוד מעט המצב הזה יתפוצץ לנו בפרצוף ואנשים ייצאו לרחוב ויקראו 'לחם- עבודה'".
ברוש הבהיר כי "הירידה בייצוא כבר מזמן הייתה צריכה לבוא לידי ביטוי בעלייה חדה באחוזי האבטלה. הסיבה היחידה שזה לא קרה, היא שהשירות הציבורי קלט עובדים. אם הוא לא היה קולט אותם, היינו ב- 8.5 אחוז אבטלה. אבל כמה זמן השירות הציבורי יוכל להמשיך ולקלוט עובדים? מאיפה תבוא הצמיחה, מהשירות הציבורי? בסוף כל המערכת תקרוס ואנשים יישארו ללא עבודה והמדינה תישאר ללא תעשייה".
ברוש המשיך ואמר כי "בעוד אירופה מתאוששת והייצוא רק עולה, אצלנו הייצוא רק יורד. בעשר השנים האחרונות הייתה נפילה דרסטית במספר המפעלים שקמים בארץ. מ- 65 מפעלים בשנה, לארבעה מפעלים בשנה האחרונה וקווי ייצור ממשיכים לעבור לחו"ל".
לדברי ברוש לא קמים מפעלים בישראל בשל הארנונה בתעשייה שהיא כפולה בהשוואה לאיחוד האירופי וב-50 אחוזים יותר מארה"ב. "המים עולים בישראל פי ארבעה והרגולציה בלתי נסבלת. כוח העבודה יקר יותר ואנחנו מזמן לא תעשייה שדוגלת בשכר נמוך, השכר הממוצע בתעשייה הוא 13 אלף שקל. גם הפריון בישראל נמוך משמעותית לעומת מדינות ה-OECD. כל גורם בנפרד הוא נסבל, אך כל הגורמים ביחד הופכים את היכולת לקיים תעשייה בישראל, למשימה כמעט בלתי אפשרית".
ברוש הזהיר והוסיף: "אם הצמיחה לא תחזור מהר לחמישה עד שישה אחוזים, רמת הפריון בישראל לא תדביק את הפריון במדינות המפותחות - אנחנו בצרה צרורה. כולנו".