מחברות הגז, שותפויות לווייתן, מסרו הודעה אופטימית יחסית בעקבות החלטת בג"ץ היום (ראשון) לבטל את מתווה הגז ואמרו כי "בית המשפט בהחלטתו קיבל את כל מתווה הגז למעט סעיף היציבות, לרבות אישור הפעלת סעיף 52, אישור הפרקים הנוגעים למחירים, ייצוא, מיסוי, הסדרים מבניים וסעיפים רבים נוספים – ועל כך אנו מברכים".



בחברות הגז הוסיפו כי "עוד עולה מההחלטה כי גם השופטים מכירים בנחיצותה של יציבות רגולטורית ויצירת תנאים שיאפשרו את ההשקעות הדרושות לצורך חיפוש ופיתוח מאגרי גז. אנו נפעל יחד עם הממשלה, באופן מיידי, לייצר תנאי יציבות בלוח זמנים מהיר על מנת שנוכל לעמוד ביעדי המתווה ובראשם פיתוח לוויתן עד סוף שנת 2019".

התגובות במערכת הכלכלית היו מעורבות, יהונתן שוחט מלידר שוקי הון אמר כי "כמובן שמדובר בבשורה רעה לשותפויות הגז, שבמקרה הטוב עשויה להוביל לעיכוב נוסף בפיתוח לוויתן ובמקרה הגרוע אף להוביל לביטול המתווה שיגרום לאי פיתוח המאגר בעתיד הנראה לעין. עם זאת, שותפויות הגז יכולות למצוא נחמה בדחייה של שנה שאפשר בג"ץ. דחייה נועדה על מנת לאפשר למדינה ולשותפויות לפתור את סוגיית פסקת היציבות בפרק זמן של שנה. במידה וסוגיית פסקת היציבות תיפתר, שאר חלקי המתווה מאושרים על ידי בג"ץ, כולל סעיף 52 לחוק ההגבלים. אחד הפתרונות לבעיה יכול להיות מחיקת סעיף היציבות מהמתווה - אך זה יצריך את הסכמת חברות הגז שדרשו את הכנסת סעיף זה מלכתחילה".
 
נעם פינקו, אנליסט בכיר במחלקת מחקר Sell Side בפסגות, שם את הדגש על השפעת החלטת בג"ץ על הבורסה, ואמר כי "מניות חברות הגז החשופות לשדה לויתן  - צפויות לרדת מחר בשיעור חד", ואילו ארנון רונד, מנכ"ל חברת הייעוץ הכלכלי הלוי דוויק - שם את דגש על הפגיעה בתעשיה: "עיכוב או ביטול המתווה מהווה מכת מוות לתכנית העברת מפעלים לשימוש בגז טבעי. מדובר היום בעשרות מפעלים שרוצים להתחבר לגז טבעי ועבור חלקם מדובר בסוגיית של חיים או מוות, שכן חיבור לגז והקטנת הוצאות התפעול תמנע את סגירתם".