יצרנים בתעשיית העופות מזהירים מפני מחסור של 1,000 טונות מוצרי עוף לקראת ראש השנה, מה שעלול להוביל לעליית מחירים. אזהרה בנושא שוגרה אתמול לגורמים הנוגעים בדבר על ידי אלחנן לוטם, מנהל חטיבת המזון הטרי במפעל עוף טוב.
אחת הסיבות לכך היא מעבר לקוחות מצריכת מוצרי עוף קפואים למוצרים טריים. עד לפני חמש שנים מחצית מצריכת העופות הייתה בקפואים ומחצית בטריים. כיום רק 10% ממוצרי העוף הם מוצרים קפואים. בשבועיים שלפני ראש השנה קיים ביקוש יומי של 2.5 מיליון מוצרי עוף טריים.
כושר הייצור בתעשיית העוף עומד על כמיליון עופות ביום. כדי להדביק את המחסור, המשחטות הגדילו את כושר הייצור. בעוף טוב, בניהול יוסי ניר, הגדילו ב־25% את צוות העובדים ועברו לעבודה גם בימי שישי. מדי שנה נמכרים בישראל 480 מיליון טונות עוף בהיקף של 4 מיליארד שקל.