עסקת המיזוג בין בנק מזרחי-טפחות לבנק איגוד יוצאת אל הפועל. בעלי השליטה של בנק מזרחי הודיעו הבוקר (שלישי) לבורסה כי הגיעו להסכמה על רכישת כל המניות של אגוד, שצפוי להתמזג אל תוך הבנק. הדיווח נחתם על הסמנכ"ל ידי משה לארי, מנהל החטיבה הפיננסית, וניסן לוי, מנהל החטיבה לתכנון, תפעול ונכסי לקוחות.
בעלי השליטה של בנק אגוד, אשר מחזיקים כ-75 אחוזים מהשליטה בבנק, שלמה אליהו משפחות לנדאו, מנור ויעל אלמוג-זכאי, חתמו על ההסכם, כשבעלי המניות יקבלו גם הם אפשרות למכור את השליטה שלהם. בסופו של דבר יישארו שבעה בנקים בישראל, לאחר שאגוד צפוי להיעלם מהמפה. ישנם עדיין מספר מכשולים, כשהעובדים הם המכשול הגדול ביותר, אך ההערכה היא כי בסופו של דבר הצדדים יגיעו לעמק השווה".
במצגת שהוצגה לבורסה פורטו ההכנסות של הבנקים, בה נכתב כי "אנחנו מעוניינים לשפר את כושר התחרות של קבוצת מזרחי טפחות מול הבנקים הגדולים, וזאת ללא צורך בגיוס הון נוסף. מדובר בעסקה פיננסית אשר צפויה לגלם רווחיות נאותה. אגוד מציג תנודתיות ברווח ושיעורי תשואה להון נמוכים לאורך שנים וסובל מיעילות תפעולית נמוכה לאורך זמן".
בתוך כך, 1,200 עובדי אגוד יפגינו כנגד ההחלטה לפטר חלק מהם, וישביתו את הבנק החל מהשעה 10:00 בבוקר. העובדים טוענים כי העסקה התקיימה בלי להתייעץ איתם. מוועד העובדים נמסר כי "המיזוג רע לעובדים, רע לציבור הרחב, ומשרת רק את הטייקונים במשק. אנחנו לא ניתן לבנק ישראל וקבוצת עופר לבצע כך את העסקה".
כזכור, בחודש שעבר נודע כי שלמה אליהו, המחזיק ב־27% ממניות הבנק, קיבל את היתר הפיקוח על הבנקים לדחות את מכירת אחזקותיו מסוף נובמבר לסוף דצמבר 2017. יצוין כי אליהו נאלץ למכור את מניותיו, מכיוון שהוא מחזיק במקביל גם בשליטה על חברת הביטוח מגדל.