העורך הכלכלי של 'מעריב', יהודה שרוני, התייחס היום (רביעי) בתכניתם של ענת דוידוב וינון מגלב-103fm למצבו של איש העסקים, שעונשו הוחמר משנתיים לשלוש שנות מאסר, במסגרת פרשת הרצת המניות. לדבריו, "זו דרמה, ההליכה שלו לכלא היא סטירת לחי מצלצלת מבחינתו". בתוך כך, גם במערכת הפוליטית תקפו את איש העסקים לאחר פרסום הודעת בית המשפט, וטענו כי דנקנר היה "הפנים של מועדון ההון-שלטון בישראל".
"הגלגל התהפך נגד נוחי דנקנר", קבע שרוני. "בית המשפט העליון הודיע רשמית שהוא מחמיר בעונשו של דנקנר וגוזר עליו שלוש שנות מאסר במקום שנתיים. הוא הורשע בהרצת מניות, מה שנקרא בשפה החוקית - ניסיון להשפיע בצורה מלאכותית על שערי מניות I.D.B כדי להפיק רווחים בתחילת 2012".
כשנשאל אם מדובר בסוג של נוכלות, השיב: "כן. במעשיו נעשתה מניפולציה על אנשים ועל הכסף שלהם. הציגו אותה כמנייה טובה למרות שהיה ברור שהיא נקלעה לקשיים ונדרשה למזומנים. זה לא מסחר הוגן של משקיעים תמימים. על פי החוק, תקרת הענישה היא חמש שנות מאסר, בערכאה הראשונה בבית המשפט המחוזי נגזרו על נוחי דנקנר שנתיים. כעת בית המשפט עליון דחה את הערעור שהגיש דנקנר. הפרקליטות הצטרפה, ערערה ודרשה חמש שנות מאסר, ולכן בית המשפט החליט להחמיר את עונשו ופסק על שלוש שנות מאסר. מוזר ככל שזה נשמע, נוחי דנקנר אמור להיכנס לכלא אחרי החגים בשני באוקטובר".
"זו דרמה", הדגיש העיתונאי, "רף הענישה על עבירות תרמית גדל מאוד, וכל מי שמריץ מניות חייב לקחת בחשבון שלא מדובר בענישה על תנאי ועבודות שירות, אלא מאסר ארוך בכלא. בנוסף יש לזכור שדנקנר נמצא בעיצומו של הסדר חוב מול המערכת הבנקאית. הוא חתום על הסכם בהיקף של 500 מיליון שקלים, אני לא רואה איך הוא מחזיר את הכסף. כיום הוא ממשיך לעשות עסקים פרטיים עם המזרח הרחוק, אך זה לא אותו דנקנר שעשה עסקים במיליארדי שקלים. הוא מנסה להתאושש והמשפחה שלו עזרה, אך ההליכה שלו לכלא היא סטירת לחי מצלצלת מבחינתו".
בהתייחס לבנקים שאפשרו לו את את חופש הפעולה, הוסיף: "הטעות של המערכת הבנקאית הייתה שהיא האמינה, על סמך אפקט ההילה, שאותם אנשים הם חסינים ובחיים הם לא יפלו. נתנו לטייקונים כסף בעסקאות, שהם לא תמיד היו מסוגלים להחזיר. נוחי דנקנר, שאול אלוביץ', אליעזר פישמן ועוד הצליחו לקבל מיליארדי שקלים מהבנקים בזכות שמם הטוב, ונפלו אחד אחרי השני, תוך כדי שאיבדו את החברות".
במערכת הפוליטית תוקפים: "הוא היה הפנים של מועדון ההון-שלטון"
במערכת הפוליטית לא נותרו אדישים להחלטת בית המשפט. ח"כ מרב מיכאלי (המחנה הציוני) טענה כי "החלטת בית המשפט העליון להחמיר בעונשו של נוחי דנקנר היא אמירה חדה וברורה לטייקונים. נגמרו הימים בהם הם יכולים לעשות בכספי הציבור כרצונם. הרצת מניות הוא מעשה חמור ממש שהעונש בגינו לא חמור דיו והצעת החוק שלי להחמרתו תעלה להצבעה במושב הקרוב".
ח"כ איתן כבל, חבר מפלגתה של מיכאלי, כתב בחשבון הטוויטר שלו כי "בית המשפט העליון קבע תג מחיר לא זול למי שהפקיר וזלזל בכספי ציבור. בהחמרת עונשו של דנקנר מאותתים השופטים למערכת הבנקאית, לשוק ההון, לרגולטורים ולמערכת הפיננסית כולה כי מציאות כמו שהייתה אצל נוחי דנקנר לא יכולה להתקיים בשום אופן ומי שימשיך להתנהל בצורה כזו ייענש".
שלי יחימוביץ', גם היא מהמחנ"צ, טענה כי מדובר ב"איתות חריף לאשמים רבים אחרים: פוליטיקאים, רגולטורים, בנקאים, מוסדיים, עיתונאים - גיבו, שתקו, גוננו, היללו, התחנפו. למען התעשרותו הפרועה של מלך אחד, על חשבון הציבור. נוחי דנקנר אמנם קרס והיום שב ונענש, אבל דומיו ומגיניהם עדיין כאן".
הח"כית לשעבר זהבה גלאון, הוסיפה: "דנקנר היה הפנים של מועדון ההון שלטון הישראלי, שטייקונים העבירו בו סכומי עתק מיד ליד של כספי ציבור, על סמך קריצה והבטחה, ותחושת הכוח הזו הביאה גם להרצת מניות אי.די.בי. החמרת הדין משדרת מסר של ניקוי אורוות ואיתות לכל מי שהיה שותף ואפשר את קיומו של המועדון".