המדד המשולב למצב המשק לחודש מאי 2020 ירד ב-1.8%, הירידה החדה ביותר בגרסתו הנוכחית שמציגה את המדד החל מ-1998. הצטברות הנתונים המעידים על עומקו ומשכו של המשבר, ובהם נתוני החשבונאות הלאומית לרביע הראשון, הביאו לירידה חדה זו ולעדכונים חריגים במדד המשולב לחודשים הקודמים.
לנוכח ייחודו של המשבר, אין להסיק מעוצמת הירידה במדד לגבי העוצמה המדויקת של הירידה בפעילות, ובפרט לא לגבי העוצמה היחסית בין החודשים השונים. זאת מכיוון שנתוני הקצה עבור חלק מהאינדיקאטורים מתפרסמים בפיגור, ומשפיעים עם פרסומם על מגמת המדד.
ירידת המדד המשולב משקפת ירידה חדה במרבית הרכיבים, ובראשם יבוא התשומות לייצור בחודש מאי, ומדד הייצור התעשייתי ומדדי הפדיון של המסחר והשירותים באפריל. מנגד, שיעור המשרות הפנויות התאושש מעט לאחר הירידה החדה בו בין פברואר לאפריל. כאמור, נתוני המדד המשולב למרץ ואפריל עודכנו בחדות כלפי מטה.
העדכון החד כלפי מטה נובע מעדכון לאחור בחלק מהאינדיקטורים שהלמ"ס פרסמה, ומההשפעה השלילית והמצטברת של האינדיקאטורים השונים על מרכיב המגמה של המדד, שכעת משקף התכווצות קיצונית ומתמשכת בפעילות המשק; לוח 2 מציג את התפתחות רכיבי המדד בחודשים האחרונים.