יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, יוזם הצעת חוק לפיה הקנסות שיוטלו על מפירי תקנות הקורונה ייכנסו לקופה שתיועד רק לאלו שניזוקו מהקורונה ולא לקופת האוצר הכללית. על פי הצעת החוק אותה יוזם יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני תוקם קופה ייעודית באוצר המדינה שבו יצטבר הכסף כתוצאה מהקנסות.
על פי הנתונים, מדובר בעשרות מליוני שקלים שקופת האוצר התעשרה עד כה כתוצאה מהקנסות שיכול להגיע גם למאות מליוני שקלים בעיקר על אי עטיית מסיכה במרחב הציבורי ואי שמירת הסדר התו הסגול בחנויות ועסקים.
לדברי גפני, "בשעה קשה זו, כאשר מאות אלפי אזרחים שפוטרו או הוצעו לחל"ת ומשוועים לפת לחם, אין צדק בכך שקופת האוצר תתעשר כתוצאה מהקנסות הללו ותעביר את הכסף לצרכים אחרים. על פי הצעת החוק האמורה, הקופה הייעודית שתוקם תצטרך לייעד את הכסף לטובת אותם אנשים ועסקים שניזוקו כלכלית כתוצאה מהקורונה, ובכך יעשה קצת צדק באכיפת תקנות הקורונה".
בתוך כך, ועדת חוק, חוקה ומשפט המשיכה לדון היום בהצעת הממשלה להעלות את הקנס על אי עטיית מסיכה ל-500 שקלים. יו"ר הוועדהף, ח"כ יעקב אשר, אמר כי "אנו צופים בדאגה מה קורה במדינה. אי אפשר להתעלם מזה ולהיות אדיש וצריך באמת לעשות כל מאמץ כדי לטפל בעצירת הנגף הזה וכמובן שהעדיפות היא לטפל בצורה יותר ממוקדת מכל מיני הבטים וגם בחידוד האכיפה וההרתעה. האכיפה היא דבר שאמור להביא הרתעה ואת זה אנו רוצים. היום הציבור מבין יותר את הסכנה אבל עדיין צריך להגיבר את ההרתעה בצורה כזאת שנוכל למנוע את נגף מבלי שי צטרכו לעשות צעדים דרסטיים שיפגעו בכלכלה, יביאו לסגרים. אנו מחוייבים למנוע את זה. נכון גם שיש לנו ביקורת על הממשלה על דברים שלא נעשה זה בסוף על חשבון הציבור. אנו לא מענישים את מקבלי ההחלטות בזה שאנו רואים שיש בעיות בהחלטות מסוימות שלא מבוצעות ולגבי החלטות אחרות נגיד שלא. אנו נעשה את העבודה שלנו".
לדבריו, ישנה הצעה להעלות את גובה הקנס מ-200 ל-300 שקלים, אבח הממשלה והמטה לביטחון לאומי מתנגדים.