בית המשפט העליון, בהרכב של שלושה שופטים, קיבל היום (שלישי) עתירה שבה התבקש תיקון של תקנות, כך שימנע מחנויות חיוניות, הרשאיות לפעול בימי סגר, למכור מוצרים לא חיוניים. השופטים נתנו פרק זמן של שבוע לתיקון התקנות, בדרך שתצמצם, במידת האפשר, את יכולתם של בתי העסק המקיימים פעילות חיונית, למכור מוצרים לא חיוניים, בימי הגבלות או סגר.
את העתירה הגישו בימי הסגר השני חברות המפעילות באמצעות זכיינים בתי עסק ברחבי הארץ לממכר צעצועים ומוצרים דומים, שקבלו על כך שהתקנות פוגעות בשוויון, ללא הצדקה, ומבלי שמוגשת כתוצאה מכך תכלית ראויה. לפי פסק הדין, "באותה עת, המבחן שקבע אם חנות היא חיונית, היה מבחן 'עיקר העיסוק': האם עיקרה באספקת מוצרים ושירותים חיוניים, אם לאו".
לפי תקנות אלו, חנות שהוכיחה עמידה במבחן זה, יכולה היתה למכור במקביל גם מוצרים נוספים, גם אם אינם חיוניים. בעת בירור העתירה, צומצמה אפשרות זו לחנויות לממכר מוצרי מזון, היגיינה, אופטיקה ופארמה. יתר החנויות החיוניות, חויבו למכור מוצרים חיוניים בלבד, מתוך רשימה לדוגמה שנקבעה בתקנות.
לפי פסק הדין, שר הבריאות שקל בחיוב לערוך שינויים בנוסח התקנות, אך לאור קשיים משפטיים שהוצגו לו, החליט לבסוך שלא לשנות את דרך הפעולה הקיימת. בית המשפט הודיע היום כי הוא "רשאי לפעול כפי שאכן שקל לעשות", וכי "לא קמה הצדקה להמשך הפגיעה בעותרות, ואין מניעה לשנות את המתווה הקיים, כפי ששקל שר הבריאות בחיוב לעשות". עוד צוין בדיון, אך נלווית אליה גם חובה לצמצם את הפגיעה הכלכלית למינימום האפשרי.
עו"ד רועי כהן, נשיא להב, ומועמד לכנסת מטעם מפלגת תנופה, השיב בתגובה על החלטת בית המשפט העליון: "אני מברך את בית המשפט העליון שעשה צדק עם בעלי חנויות הרחוב אומנם מאוחר ובסופו של הסגר השלישי. בית המשפט קיבל את העתירה שהוגשה לכך שמרכזי כל-בו יוכלו למכור מוצרים חיוניים בלבד ולא מוצרים שלא חיוניים".