יו"ר ועדת הבריאות בלשכת סוכני הביטוח נחמה גולדווסר תקפה אתמול בחריפות את היוזמות לתיקון פוליסות הבריאות, שיש בהן, לדבריה, "כדי לפגוע באוכלוסיית האזרחים הוותיקים ולהפוך אותם לחסרי שיקול דעת עצמי". בכנס הבריאות הארצי של לשכת סוכני הבריאות, שנערך אתמול באקספו בגני התערוכה בתל אביב, השתתפו בין השאר נשיא הלשכה שלמה אייזיק, ח"כ עידית סילמן (ימינה), יו"ר ועדת העבודה והרווחה בכנסת ח"כ אפרת רייטן מרום (העבודה), יו"ר אסותא פרופ' שוקי שמר, מנכ"ל הדסה פרופ' יורם זיו ומאות סוכני ביטוח.
לדברי גולדווסר, הדרך שבה מצרפים אזרחים ותיקים לפוליסות בריאות מבוססת על "גמירות דעת", כדי לוודא שהם אכן מעוניינים במוצר. "אלא שבפועל מדובר בתיקון הזוי ולא מכבד. לא ייתכן שמבוטח מעל גיל 65 ייאלץ להתקשר לבתו כדי לקבל את הסכמתה על ההצטרפות לפוליסה".
עוד הוסיפה כי "התיקון צריך לחול לפחות על אנשים בגיל 75 ומעלה, ומובן שצריך לטפל נקודתית במי שמרמה בכלל, ומרמה אזרחים ותיקים בפרט".
יו"ר ועדת הבריאות הזכירה בדבריה תזכיר חוק חשוב - הוספת ענף בריאות לרישיון הסוכן. "ענף ביטוחי הבריאות צבר תאוצה בשנים האחרונות והוא מגלגל מעל 12 מיליארד שקל. מדובר בשינוי מבורך וחשוב, אבל יחד עם זאת צריך להוסיף שאך ורק בעל רישיון יוכל לשווק מוצרי בריאות".
לטענת גולדווסר, "רפורמת הסוכן האובייקטיבי היא הזויה, שכן אף סוכן אינו אובייקטיבי. רוב הסוכנים עובדים עם חברה אחת, שתיים או מקסימום שלוש חברות. אם ניאלץ לעבוד עם כולן, השירות יירד משמעותית וטובת הלקוח תיפגע. התיקון יהפוך אותנו בפועל לסוכנים לא פעילים".