הבעלים והמנכ"ל של 'אינפיניטי' אמיר איל התייחס היום (ראשון) בראיון ל-103FM לאיום של נשיא ארצות כי במידה וישראל לא תגביל את שיתוף הפעולה עם הסינים במשאבים ובמיזמים הישראליים, השיתוף הביטחוני עם ארצות הברית עשוי להיפגע. בהמשך התייחס לכניסת הדור חמישי לישראל והשמועות על כך שחברת הטכנולוגיה וואווי היא בעצם יחידה צבאית סינית.
"ארצות הברית נמצאת היום במסע אגרסיבי", אמר, "אחרי הרבה שנים של כניעה לסינים מצופה מאיתנו, כפרוקסיה אמריקאית, לא לגעת בנקודות הרגישות עבור האמריקאים. בייחוד כשיש ממשל כל כך פרו ישראלי בבית הלבן. אותו ממשל, שרואה את הסינים כמאיימים על ההגמוניה העולמית בעולם, מצפה מאיתנו שלא נשתף פעולה כביכול עמם".
בעשור הקודם מדינת ישראל הסתבכה בגלל מכירת מטוסי פאלקון לסינים. מה המשמעות מבחינת ישראל לקירור היחסים הכלכליים? יש בכלל תחליף לסין?
"הסינים בנו את נמלי אשדוד וחיפה החדשים. נמל הדרום החדש לא אמור להיות מופעל על ידי סינים, חיפה דווקא כן. אגב על פי מקורות זרים, באותו נמל יש לנו כל מיני צוללות עם כל מיני דברים מיוחדים".
צריך גם להזכיר את חוק הביטחון הסיני. שכל חברה סינית שפועלת חתומה על כך שהיא מחויבת למשרד המודיעין הסיני.
"יש שמועות על כך שחברת הסלולר וואווי היא יחידה צבאית סינית וזה מעניין בפני עצמו. עידן האינטרנט של הדברים דורש קצבי תקשורת הרבה יותר מהירים ויציבים. מי שמתקין את הדור החמישי הם הסינים. אפילו הדמוקרטים כבר מבינים את זה. כולם מבינים את האיום הסיני ושטכנולוגיה זה גם איום. ישראל לא תוכל ולא תרצה לסכן את היחסים עם האמריקאים".
אנשים תמיד חושבים שהאויבת הגדולה של אמריקה היא רוסיה. סין היא היריב האמיתי. חשוב לציין שחלק גדול מההשקעות בהייטק הישראלי מגיע מסין. גם זה מלחיץ את האמריקאים.
"הסינים בעבר רצו לקנות כאן חברות ביטוח והממונה על שוק ההון והביטוח מנע זאת כי למעשה חברות הביטוח מכילות את השמות והבעיות הרפואיות של כולנו. מי שקונה את זה יוכל לגשת למידע. לכן חסמו את האפשרות הזו ולא בכדי".
אני מכיר סיפור של חברה שכבר התפרקה שבעבר הציעה טכנולוגיה של בינה מלאכותית והמשקיעים העיקרים שלה היו מקרנות הון סיניות. אף אחד לא בדק את הנושא הזה, אף אחד לא בדק מי שם את הכסף. אולי גם אצלנו לא מודעים לנושא?
"אין היום עסקה של חברה אמריקאית שלא עוברת דרך גוף אמריקאי בשם CFIUS אשר בוחן בדיוק את הנושא הזה. אצלנו זה תחת אחריותו של המל"ל שבודק בציציות של הדברים. אצלנו כמובן הכל קורה תמיד בדייליי, אך כל עסקה של חברה ישראלית שקשורה בטכנולוגיה מתקדמת לא תעבור בלי אישור המל"ל".