תאגידי האוכל הגדולים במזרח פועלים בשנים האחרונות למציאת תחליף איכותי ובר קיימא לחלבון מהחי (בקר, חזיר, עופות, דגים וכו'). האתגרים המשמעותיים כבר כיום ובוודאי בעתיד להזין אוכלוסייה הולכת וגדלה, יחד עם צמצום משמעותי של שטחי החקלאות בעולם הובילו בסופו של תהליך את התאגידים השמרניים האלו לפנות לחיפוש אחר תחליפים.
כיום, תעשיית גידול בעלי החיים עבור מזון, היא בעלת חסרונות רבים. בין היתר, מדובר בצריכת מים אדירה ושימוש בקרקעות – כ-70% מהאדמות החקלאיות בעולם מיועדות לגידול תבואה עבור הזנת בעלי החיים, בנוסף לכך, בהמות כדוגמת בקר וחזירים פולטים גז ובכך הגידול משפיע ישירות על ההתחממות הגלובלית. התהליך גם מייצר כמות גדולה מאוד של פסולות שונות ואנו עדים לכך שהמספרים רק הולכים וגדלים ככל שהזמן עובר.
תאגידי המזון במזרח מבינים גם הם לאן נושבות הרוחות בתעשייה ואחת החברות החמות ביותר היא חברה ישראלית בשם פליינג ספארק.
פליינג ספארק מביאה לשוק תחליף חלבון השונה מהתחליפים הנפוצים היום בשוק, והוא תחליף חלבון המבוסס על זחלי זבוב הפירות. עד היום החלופות שהיו במשק הציעו תחליפי חלבון צמחים. בשונה מחלבון מהצומח, החלבון שמפיקה Flying spark הוא חלבון מלא, זה אומר שהוא מכיל את כל המרכיבים שיש בחלבון מן החי והוא מוגדר כחלבון איכותי יותר. בנוסף, בשנים האחרונות החלו חברות לנסות ולייצר חלבון מחרקים (כמו חרגולים, צרצרים, חיפושיות קמח וזבוב החייל השחור), כאשר בחלק מהמקרים שיטות ההפקה והיצור יעילות וכדאיות פחות ביחס ליצור והפקת חלבון מזחלים, לרבות בהיבט הסביבתי.
פליינג ספארק הונפקה רק לפני שנה וחצי וכבר הספיקה לחתום על עסקאות השקעה עם שלושה תאגידי ענק במזרח. אחד התאגידים שהתעניינו בחברה הישראלית מההתחלה הוא תאגיד הענק התאילנדי תאי יוניון, שאחראי לכ-15% משוק הטונה העולמי. בשנה וחצי האחרונות רכשה תאי יוניון מחברת פליינג ספארק טונות רבות של תחליף חלבון עבור בעלי חיים.
גם בתחום הקוסמטיקה, המזרח מצא את החברה הישראלית כמענה - יצרנית הקוסמטיקה Garguar Labs התאילנדית, המייצרת מוצרי קוסמטיקה שונים עבור מותגים בינלאומיים חתמה לפני כמה חודשים עם פליינג ספארק על הסכם שיתוף פעולה.
רק בסוף השבוע האחרון הודיעה החברה על השקעה של כ-2.5 מיליון דולר מחברה תאילנדית נוספת בשם מיטרפול, יצרנית הסוכר מהגדולות באסיה ואחת מחברות הסוכר הגדולות בעולם בעלת מחזור פעילות של למעלה מ-4 מיליארד דולר, והיום החברה יצאה לגיוס מהציבור של בין 6 ל-18 מיליון ₪ כאשר בעלי העניין בחברה, טאי יוניון ושטראוס כבר הודיעו על כוונתם להשתתף בהנפקה.
גם במקרה של תאי יוניון וגם במקרה הנוכחי של מיטרפול, מדובר על השקעות ראשונות של התאגידים השמרניים בסטראטרפים, מה שמראה את היחס החיובי של התעשייה במזרח כלפי תעשיית הטק הישראלית.
מהצד הישראלי, פליינג ספארק בחרה לתת את אמונה בתעשיה התיאלנדית ומקימה בימים אלו את המפעל הראשון שלה בתאילנד.