ועידת ההשקעות של OurCrowd, אירוע המשקיעים הגדול ביותר במזרח התיכון, חוזרת לירושלים ותערך בבנייני האומה ביום רביעי הבא, ה-15 בפברואר 2023. בוועידה צפויים להשתתף למעלה מ-6,000 איש מיותר מ-70 מדינות, לרבות משלחות מאסיה, אמריקה הלטינית, אוסטרליה, אירופה, ארה"ב, המזרח התיכון וצפון אפריקה.
בוועידה תציין OurCrowd 10 שנים להיווסדה, שבמהלכן הפכה לגוף ההשקעות הפעיל ביותר בהון סיכון בישראל והשיגה התחייבויות השקעה בהיקף של למעלה מ-2.1 מיליארד דולר מיותר מ-220,000 משקיעים כשירים. OurCrowd השקיעה מהקמתה ב-380 חברות ו-42 קרנות השקעה ורשמה 61 אקזיטים.
בין הדוברים בוועידה: נשיא המדינה, יצחק הרצוג; אניל סוני, מנכ"ל קרן ארגון הבריאות העולמי; ליסה דרו, יועצת הנהלה בתחום הטרנספורמציה הדיגיטלית, IBM; ד"ר קארין נוי, מובילת תחום מדע וחדשנות, Pfizer; ד"ר לארה ראמדין, מנהלת חדשנות של Dole Foods; כריסטינה קאראפאטקי, שותפה ב-Breakthrough Energy Ventures; קריסטין סימן, מנהלת הקיימות הראשית בג'נרל מוטורס; יוסי כהן, מנהל פעילות סופטבנק בישראל; תומאס ניידס, שגריר ארה"ב בישראל; ד"ר עמי אפלבאום, המדען הראשי ויו"ר רשות החדשנות; ג'ארד היימן, שותף מנהל Rebel Fund; שאול זינגר, ממחברי הספר Startup Nation, וליאור רז, יוצר וכוכב הסדרה פאודה.
רבים מהיזמים יציגו בדיונים את התופעה של סטארט-אפים צומחים שגילו עמידות בתקופה של משבר כלכלי וירידה בהשקעות וביניהם: צבי שרייבר, מנכ"ל Freightos שהונפקה בחודש ינואר ב-NASDAQ אחרי גידול שנתי של 154% בהזמנות במהלך שנת 2022, אביב וולף, מנכ"ל Remilk, שחתמה על הסכם עם General Mills לייצור גבינה נטולת חומרים מהחי וטלמון מרקו, מנכ"ל H2Pro, שחתמה על הסכם Gaia Energy ממרוקו להפקת מימן לא מזהם בהיקף של ג'יגה וואטים.
במסגרת המסלול "סטארט-אפים: מצילים את העולם" ידון הכנס במכלול של נושאים חשובים וביניהם: משבר האקלים, אי ביטחון תזונתי והמחסור במים, גישה לשירותי בריאות, זיהום הסביבה, שיבושים בשרשרות האספקה ואבטחה בעולם המקוון. בין המושבים הפופולריים הנוספים ניתן לציין את "לאכול את הכרישים" שבמסגרתו קרנות הון סיכון ינסו למכור את עצמן ליזמים, "תיאטרון הדמו", הדגמות של טכנולוגיות העתיד ומסלול "10 המגמות הטכנולוגיות הבולטות של השנה הבאה", המגמות החמות, המשבשות שניתן יהיה ליישם בשנת 2023. חברות פודטק המפתחות חלבונים חלופיים יציעו למשתתפים לטעום את מטעמיהן וחברות בתחום האוטו-טק כמו AirEV יציבו בשטח דגמים להתנסות בטכנולוגיות שלהן.
ג'ון מדבד, מייסד ומנכ"ל OurCrowd: "בזמן שאנו מציינים 10 שנים לייסוד OurCrowd הגענו לציון דרך חשוב של התחייבויות השקעה בהיקף של 2.1 מיליארד דולר. בשלוש השנים מאז שהתקיים הכנס האחרון שלנו
העולם השתנה ונוצרו אתגרים חדשים שדורשים פתרונות שרק הטכנולוגיה יכולה לספק. החברות שלנו מסייעות לפתור בעיות בתחומים: שוויון בשירותי בריאות, מזון וחקלאות, אבטחת סייבר, אנרגיה ירוקה, חלבונים חלופיים – בעיות שכולן הוחמרו עקב מגפת הקורונה, פלישת רוסיה לאוקראינה ומשבר האקלים".
בכנס יתארחו למעלה מ-200 מנכ"לים ומנהלים בכירים של חברות הפורטפוליו של OurCrowd, אחדים מהם חדי קרן וחברות ציבוריות וביניהם: דניאל שרייבר, מנכ"ל ומייסד משותף של חברת Lemonade; ד"ר גילי רגב, מנכ"לית ומייסדת משותפת של SaNotize; גיל פרי, מנכ"ל ומייסד משותף של D-DI; גיאורגי קלר, מייסד משותף ואסטרטג ראשי של JumpCloud, ורבים אחרים.
OurCrowd תקיים מסיבת עיתונאים מיוחדת עם פתיחת הכנס ב-15 בפברואר בשעה 08:00 בהשתתפות ג'ון מדבד, מנכ"ל OurCrowd, ד"ר סבאח אלבינלאי, יו"ר OurCrowd Arabia, ושותפים מהמפרץ הפרסי שידברו על הסכמי אברהם שפותחים שחר חדש של שיתופי פעולה באזור. פאנל מיוחד של המליאה אף יוקדש להזדמנויות החדשות לשיתוף פעולה אזורי.
ד"ר סבאח אלבינאלי, יו"ר OurCrowd Arabia: "זהו כנס OurCrowd הראשון מאז שנחתמו הסכמי אברהם וייסודה של OurCrowd Arabia. בכוונתי להציג בכנס את ההזדמנויות לעשות עסקים בין ישראל לבין חברות במזרח התיכון וצפון אפריקה".
אודות OurCrowd
עם למעלה מ- 220,000 משקיעים כשירים ביותר מ-195 מדינות, OurCrowd, שדורגה על ידי Pitchbook כמשקיעה הפעילה ביותר בישראל בהון סיכון, היא פלטפורמה מובילה שמספקת למשקיעים הזדמנויות איכותיות להשקעות הון סיכון. מאז הקמתה בשנת 2013 גייסה OurCrowd התחייבויות להשקעה של למעלה מ-2.1 מיליארד דולר ב-380 חברות פורטפוליו ו-42 קרנות, ורשמה 61 אקזיטים, וביניהם: ההנפקות של Beyond Meat,Lemonade , Innoviz , Arbe, Alpha Tau, ו-Freightos, הרכישה של Jump Bike על ידי Uber, הרכישה של Briefcam על ידי Canon, הרכישה של Argus על ידי Continental, הרכישה של Crosswise על ידי אורקל, הרכישה של Replay על ידי אינטל, הרכישה של Corephotonics על ידי סמסונג, הרכישה של CyberX על ידי מיקרוסופט, והרכישה של Kenna Security על ידי סיסקו.