בסוף השבוע הקרוב נציין שנה לרגע בו נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הכריז על מבצע צבאי מיוחד, ופלש עם צבאו לשטח אוקראינה. חלק מהלחימה התנהלה במקביל גם בממד הקיברנטי, שכן כאשר לאורך חודשי המלחמה האחרונים דווח על מספר מתקפות סייבר שבוצעו על ידי שני הצדדים - ופגעו אחד בשני, וברחבי העולם.

האקרים, בינה מלאכותית ורשתות חברתיות: כך קייב הפתיעה את מוסקבה
"מתקפת סייבר מכוונת וזדונית": האם רוסיה פגעה ברשתות אינטרנט באירופה?
"הממשל האוקראיני קורא לאזרחים לתקוף מטרות סייבר רוסיות"

חברת הסייבר צ'ק פוינט פרסמה היום (שלישי) נתונים ומגמות עדכניים לסיכום שנת הקרבות, מהם עולה כי בספטמבר 2022 נרשמה נקודת מפנה בכל הקשור לכמות מתקפות הסייבר במלחמה הרוסית- אוקראינית.

מהנתונים שפורסמה על ידי החברה עולה, כי מספר מתקפות הסייבר שכוונו כלפי מדינות החברות בנאט"ו גדל ב-57 אחוזים, זאת בעוד שמספר המתקפות על אוקראינה פחת ב-44 אחוזים. במקביל, אסטוניה הגובלת ברוסיה חוותה עליה של 57 אחוזים בכמות התקפות הסייבר ופולין ודנמרק עם עליה של 31 אחוזים. רוסיה עצמה חוותה עליה של 9 אחוזים מאז מאז ספטמבר 2022, וכמות מתקפות הסייבר בישראל עלתה ב-13 אחוזים. 

פוטין: "כמעט כל הפוטנציאל הצבאי של נאט"ו משמש כנגד רוסיה", צילום: רויטרס

סרגיי שיקביץ', מנהל קבוצת המודיעין בחברה ציין: "החל מהרבעון השלישי של 2022, אנו רואים ירידה בהתקפות נגד אוקראינה, ובמקביל רואים עלייה בהתקפות נגד מדינות מסויימות החברות בנאט"ו. אנו רואים את מאמצי התקיפה במיוחד נגד מדינות החברות בנאט"ו ועוינות יותר לרוסיה. חלק מהתקפות הן התקפות תוכנות זדוניות, וחלקן מתמקדות בפעולות מידע סביב אירועים פוליטיים, גיאו-פוליטיים וצבאיים".