חברת היוניקורן היילו (Hailo) מתל-אביב, יצרנית מובילה של מעבדי AI למכשירי קצה, הודיעה כי נבחרה על ידי חברת Raspberry Pi לספק מאיצי AI לערכת ה-AI של החברה המשמשת כתוסף AI למחשב הלוח יחיד (single board computer) Raspberry Pi 5. שיתוף הפעולה יעשיר את היכולות של מפתחים מקצועיים ויוצרים חובבים ביכולות AI מתקדמות לשיפור הביצועים של פרויקטים ופתרונות בתחומי האוטומציה הביתית, אבטחה, רובוטיקה ועוד.
Raspberry Pi היא חברה בריטית מהעיר קיימברידג' שנוסדה בשנת 2009. החברה מתמחה בפיתוח וייצור מחשבים זעירים מבוססי לוח יחיד (single board computer) המשמשים הן מפתחי פתרונות מקצועיים בתעשייה והן תלמידים, סטודנטים ומייקרים המפתחים בקלות פתרונות דיגיטליים.
המחשבים הזעירים מוצעים במחיר שווה לכל נפש של עשרות דולרים ליחידה והם זכו לפופולריות רבה ועד היום החברה מכרה 61 מיליון יחידות של המוצר על דגמיו השונים הן למפתחים מקצועיים והן לחובבים. החברה ייסדה קרן חברתית המספקת לתלמידים וסטודנטים בחינוך הפורמלי והא-פורמאלי משאבים רבים המסייעים להם לבנות פתרונות דיגיטליים, להתנסות בטכנולוגיות המתקדמות ביותר ולפתח טכנולוגיות מקוריות המממשות את היצירתיות שלהם.
ערכת ה-AI של Raspberry Pi תוכננה עבור Raspberry Pi 5 והיא כוללת את M.2 HAT+ שהוכרז לאחרונה וכן מודול האצת הבינה המלאכותית Hailo-8L M.2 בעל ביצועי היסק של 13 טרה פעולות בשנייה (TOPS). פתרון זה משתלב באופן מלא בתוכנת המצלמה של Raspberry Pi ותומך במגוון רחב של אפליקציות באמצעות חבילת התוכנה הנרחבת של היילו.
אור דנון, מנכ"ל ומייסד משותף של היילו: "אנו שמחים לשתף פעולה עם Raspberry Pi על מנת להעשיר את היכולות של קהילת המהנדסים, המייקרים והמפתחים החובבים באמצעות יכולות AI מתקדמות מסוגן. שיתוף הפעולה שלנו עם היצרנית הגדולה בעולם של מחשבי לוח יחיד יספק השראה לעידן חדש של מחשוב שגבולותיו יורחבו באמצעות יכולות עתירות ביצועים בעיבוד בינה מלאכותית".
אבן אפטון (Eben Upton), מנכ"ל Raspberry Pi : "שיתוף הפעולה שלנו עם היילו יאפשר ללקוחות שלנו בענף התעשייה לשלב AI בפתרונות עתירי ביצועים יעילים ביותר במדדי עלות/תועלת וצריכת הספק. שיתוף הפעולה יאפשר ליוצרים חובבים להעשיר את הפרויקטים היצירתיים שלהם באמצעות AI. היילו מציעה שילוב של יכולות עיבוד גבוהות וצריכת הספק נמוכה שהוא אטרקטיבי מאין כמותו עבור פתרונות AI של מקצוענים כמו גם של חובבים".
הביצועים של מאיץ ה-AI מדגם Hailo-8L, בעל קצב עיבוד של 13 טרה פעולות בשנייה, גבוהים באופן משמעותי מכל מעבדי הקצה של המתחרים. לאור העובדה שמעבדי היילו משווקים מסחרית ועומדים בתקנים תעשייתיים – והוטמעו כבר על ידי 300 לקוחות ברחבי העולם – זהו מוצר אידיאלי לצמיחה מאב טיפוס לייצור המוני.
שיתוף הפעולה של היילו עם Raspberry Pi הוא נקודת ציון חשובה עבור היילו המעידה על בשלות מאיצי ה-AI של החברה ועל יכולתה לשרת קהל גדול של לקוחות ומשתמשים. היילו משיקה פלטפורמה מקוונת, כדי לתמוך בקהילת המפתחים הצומחת של החברה ובקהילת משתמשי Raspberry Pi. הפלטפורמה תציע פורום משתמשים, הדרכות מצולמות, תשובות לשאלות נפוצות ומשאבים נוספים שיטפחו חדשנות בקרב מפתחים ויוצרים. חברים רשומים של הקהילה יוכלו לקיים דו שיח עם צוות מומחי היילו ועם חברים אחרים בקהילה, לשתף קוד, חוויות, משאבים, ידע ועוד.
אור דנון סיכם: "הקהילה המקוונת החדשה שלנו תשמש כסביבה שיתופית למומחי וחובבי בינה מלאכותית לשתף את החוויות שלהם ולדון בדרכים חדשות לחולל חדשנות. המחשב הזעיר החדש של Raspberry Pi המצויד ביכולות AI יסלול נתיב של חדשנות. אנחנו מצפים לראות כיצד מייקרים ומפתחים יכולים למנף את יכולות ה-AI של היילו".
ערכת ה-AI ל-Raspberry Pi תוצג בביתן של Raspberry Pi בתערוכת Embedded World China ב-12-14 ביוני ובתערוכת Maker Fair Hannover ב-17-18 באוגוסט.
היילו הוקמה בפברואר 2017 על ידי בוגרי יחידת העלית הטכנולוגית של חיל המודיעין. החברה, שהפכה ליוניקורן לפני שנתיים וחצי, הכריזה בתחילת אפריל על גיוס של 120 מיליון דולר והשיקה את מאיצי ה-GenAI עתירי הביצועים שלה מדגם Hailo-10 שמבשרים על עידן חדש שבו משתמשים יכולים להיות הבעלים של יישומי GenAI (בינה מלאכותית יוצרת) ולהריץ אותם באופן מקומי על גבי המכשירים שלהם ללא צורך בהרשמה לשירותים מבוססי ענן של בינה מלאכותית יוצרת. בסה"כ גייסה היילו מהקמתה 340 מיליון דולר.
להיילו משרדים בארה"ב, גרמניה, יפן, טייוואן, סין, דרום קוריאה, ורשת של מפיצים ברחבי אסיה, צפון אמריקה, דרום אמריקה, אוסטרליה ואירופה ומוצריה משרתים יותר מ-300 לקוחות ברחבי העולם. החברה מעסיקה כיום מעל 250 עובדים בתל-אביב ובחו"ל, ומגייסת עובדים נוספים כדי לתמוך בצמיחה המואצת. המעבדים של היילו הם תוצר של חשיבה מחדש על ארכיטקטורת המחשוב הרגילה והם מאפשרים למכשירים חכמים לבצע משימות למידה עמוקה מתוחכמות דוגמת זיהוי עצמים בזמן אמת, תוך מזעור של צריכת ההספק, גודל ועלות השבב. המעבדים מיועדים להשתלב בסוגים רבים של מכונות חכמות ומכשירים חכמים במגוון מגזרים ובכללם רכב, אבטחה, מחשוב, תעשייה 4.0 וקמעונאות.