כנס ותערוכת WATEC Israel 2024 יתקיימו בירושלים בחודש ספטמבר הקרוב (16-19 לחודש) וצפויים להשתתף בהם מומחים מישראל ומרחבי העולם, יזמים ומשקיעים בתחומי טכנולוגיות המים ועוד.
אבי יששכרוף שיתף: "פגשתי את הנייה - המסר שלו היה ברור"
מדינה שלישית הייתה מעורבת? עכשיו נחשף איך הנייה חוסל
נושא הכנס הוא "פיתוח חוסן וטיפוח חדשנות בניהול מים" והוא יעסוק בתכנון וניהול אחראי של מקורות המים בישראל וברחבי העולם והגנה עליהם. הכנס מתקיים על רקע משבר מים מחריף בכל רחבי העולם, בעל השלכות אדירות על החקלאות, הביטחון התזונתי והבריאותי של מיליארדי בני אדם. מושבי הכנס והרצאות המליאה יציגו שורה של אתגרים הנוגעים למשאב המים שנמצא במחסור בכל העולם.
בין הנושאים שידונו: מערכות מים חכמות ודיגיטציה, הפקת מים מאוויר, כיצד רותמים בינה מלאכותית וביג דאטה לניהול ושימוש יעילים יותר במים, טכנולוגיות התפלה חדשות, ההתמודדות נגד זיהום מקורות המים לרבות נגד מיקרו מזהמים ותרכובות שמשמשות בחומרים מעכבי בערה, אתגרי המים בחקלאות, ניהול מים עירוני, המאבק לשימור ולשיקום משאבי טבע כמו ים המלח ונחלים, השבת קולחים ושורה ארוכה של נושאים נוספים. מושב מיוחד שיתקיים בשיתוף עם השגרירות האמריקאית בישראל יציג סימולציה של משבר מים וכיצד מתמודדים אתו.
17 חברות סטארט-אפ ישראליות יציגו בכנס טכנולוגיות מים חדשות וידגימו אותן בפני משקיעי הון סיכון ואלפי המשתתפים. שני יושבי ראש הכנס הם עודד דיסטל, שפעיל בשתי חברות בתחום ורביד לוי, ראש קהילת החדשנות במים של ישראל WaterEdge.IL. בוועדה המארגנת חברים: עודד רהב, מייסד ומנכ"ל עמותת שומרי ים המלח, אייל לביא, מנהל תעשיות המים של התאחדות התעשיינים, סמיון ברובר, מנכ"ל מתקן ההתפלה שורק, דר' רן סוצקוורין, ראש הפקולטה להנדסת מים במכללת כינרת, עמק הירדן.
רביד לוי: "העולם כולו מתמודד כיום עם המחסור במים עקב שינויי האקלים, התדלדלות מקורות המים והזיהום שלהם ושורה ארוכה של אתגרים חסרי תקדים הניצבים בפני האנושות. מדינת ישראל השכילה מימיה הראשונים לפתח ידע ייחודי של ניהול מים כמשאב לאומי במחסור כולל חוקים ייעודיים בתחום, מבנה ארגוני וטכנולוגיות מתקדמות שפותחו בארץ במהלך עשרות שנים.
אנו נציג בכנס את הגישה הישראלית הייחודית הזו שכל העולם יכול להפיק ממנה תועלת, לרבות פיתוחים טכנולוגיים פורצי דרך בתחום המים. לניסיון רב השנים של ישראל בהתמודדות לאומית עם מחסור מים, כמו גם עם שיטפונות וגידול מהיר בביקוש חקלאי ועירוני, תועלת רבה למדינות אחרות העומדות כיום בפני אתגרים דומים. העולם מתעורר להכרה שמים הם הבסיס לחוסן אל מול משבר האקלים ושישראל היא מקור ידע וניסיון לכך".