אור ליבן, מנכ"ל Airwallex ישראל והמזרח התיכון, השתתף במושב מיוחד בנושא האבולוציה של הפינטק שנערך במסגרת כנס ההיי-טק Journey שערכה פירמת רואי החשבון ארנסט אנד יאנג. 

ליבן הציג את פעילות ענקית הפינטק הגלובלית Airwallex שנכנסה לישראל בשנה שעברה. לדבריו, "Airwallex מספקת פלטפורמה לתשלומים ולתפעול פיננסי, שמעניקה לעסקים מודרניים את העוצמה הנדרשת כדי לצמוח בשווקים בינלאומיים. אנחנו מאפשרים לחברות לפעול באופן גלובלי מהרגע הראשון ולעשות את זה בצורה הרבה יותר פשוטה ומשתלמת ביחס למצב שבו החברות היו צריכות לעבור תהליך ארוך מאוד מול מוסדות פיננסיים מסורתיים, ובכל פעם מול בנק אחר. התהליכים האלה הם יקרים  ולוקחים הרבה מאוד זמן".

"מה שאנחנו יודעים לתת בצורה הטובה ביותר זה מערך פיננסי מקצה לקצה עבור עסקים בינוניים וגם עבור סטארט אפים שבסופו של דבר נאבקים כדי להקים את התשתית הפיננסית הנכונה כדי להתרחב ברמה הבינלאומית. אנחנו מספקים ללקוחות מגוון של פתרונות פיננסיים בתחומי הסליקה, ניהול כספים, מטבע חוץ והעברות לחו"ל. בנוסף, אנו מבצעים תשלומים חוצי גבולות באמצעות מוצרי הפיננסים המוטמעים שלנו. בסופו של דבר אין לעסקים האלה גישה לכלים הנכונים שיכולים לעזור להם לגדול". 

ליבן הוסיף: "מחקרים מראים שהשירותים שהבנקים מספקים היום לחברות שפונות לשוק הגלובלי פחות רלוונטיים מבעבר, בעוד שהשירותים של חברות פינטק כמו Airwallex מותאמים יותר לאספקת מענה לצרכים של אותן חברות. אנחנו מהירים יותר ומספקים שירותים בעלויות נמוכות יותר. הצמיחה החזקה של Airwallex בישראל ובמזרח התיכון, ובכלל ברחבי העולם, נובעת מכך שאנחנו חוסכים לסטארט-אפים, לחברות צמיחה, ולעסקים בינוניים הרבה מאוד זמן וכסף".

ליבן התייחס גם לאקו סיסטם בישראל: "אנחנו מביאים חדשנות, וישראל היא אקו סיסטם של חדשנות. מנכ"לים ומנהלי כספים של סטארט-אפים מבינים את זה די מהר. אני מדבר על חברות מתקדמות מבחינה טכנולוגית שמחפשות שותף שמבין טכנולוגיה ויכול להתממשק איתם. זה ה-DNA שלּנו ולאו דווקא של שחקנים פיננסים מסורתיים. חברות ממגזר ההיי טק בארץ יודעות לאמץ טכנולוגיה, רוצות חדשנות פיננסית ורוצות שותף פיננסי שיגדל יחד איתן. בסופו של דבר אנחנו עוזרים לעסקים להיות גם מקומיים וגם גלובליים מהיום הראשון". 

ליבן סיכם: "אנחנו מסתכלים על ישראל כשוק אסטרטגי גם ברמת בסיס הלקוחות וגם ברמת חברות שאפשר לייצר איתן שותפויות, בחלק מהמקרים להשקיע בהן או אפילו לרכוש אותן". 

ענקית הפינטק הגלובלית Airwallex, המפעילה פלטפורמה גלובלית לתשלומים ולשירותים פיננסיים לעסקים בכל הגדלים, עיבדה טרנזקציות בנפח של קרוב ל-500 מיליון דולר בשנה הראשונה לפעילות בישראל. ברבעון הראשון של 2024, הכנסות החברה בישראל צמחו בשיעור שנתי של 129% ונפח הטרנזקציות גדל ב-51%. נכון לאוגוסט השנה, Airwallex העולמית עיבדה טרנזקציות בנפח של יותר מ-100 מיליארד דולר בשנה, עלייה של 73 אחוזים משנה לשנה. Airwallex ממשיכה לרשום גידול בנפחי הפעילות בכל המוצרים שלה, כולל סליקה, מט"ח, העברות והנפקות כרטיסים, תשלומים מוטמעים (embedded finance), וקצב הכנסות שנתי (annual run rate) של כ-500 מיליון דולר. הישגים אלו מגיעים לאחר שהחברה עברה לתזרים מזומנים חיובי בסוף 2023 – תוצאה של התאמה מוצלחת של מוצריה לשוק, תשתית גלובלית ענפה והתרחבות מתמדת לשווקים נוספים.

חברת Airwallex נוסדה בשנת 2015 במלבורן שבאוסטרליה והיא אחת החברות בעלות קצב הצמיחה המהיר ביותר בעולם בתחום התשלומים והתשתיות הפיננסיות. שווי החברה הוא 5.6 מיליארד דולר והיא גייסה יותר מ-900 מיליון דולר מכמה מחברות ההשקעה המובילות בעולם, ביניהן Sequoia, DST Greenoaks Capital, Salesforce Ventures, Lone Pine Capital ו-iVentures 1835 (ANZ Bank). חברת Airwallex מעסיקה 1,500 עובדים ב-23 משרדים ברחבי העולם ובכוונתה לגייס עובדים נוספים בישראל ובמזרח התיכון במהלך שנת 2024.