שערו של השקל התחזק גם אתמול (רביעי) לעומת הדולר והאירו ולא מן הנמנע שבנק ישראל ינסה לנקוט בצעדים כל שהם כדי למנוע או לפחות למתן מגמה שפוגעת קשה בייצוא של ישראל וכפועל יוצא בכלכלת ישראל. 



במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "חרף ההסכם עם יוון, האירו-שקל ממשיך להתדרדר מיום ליום לרמות שפל חדשות וביממה האחרונה קבעה שפל חדש של 4.135, הרמה הנמוכה ביותר מאז אפריל 2012. בשעה שהדולר-שקל ממשיך לשמור על יציבות, יש לזכור כי לפיחות המתמשך באירו יש השפעה מזיקה על הכלכלה הישראלית וזאת בהיותה של אירופה יעד הייצוא המרכזי של ישראל.



ייתכן בהחלט כי הירידה מתחת לרף ה-4.2 מסמנת פרק חדש במגמת הירידה של האירו-שקל, שעשויה להוביל את הצמד אל 4.1 ומטה. נראה כי גם ההסכם החדש לא הסיר את סימני השאלה שיש לשוק בטווח הארוך יותר לגבי גוש האירו, על כן לא ראינו הבעת אמון של המשקיעים במטבע האירופי, לא רק למול השקל כי אם בשוק המט"ח העולמי בכלל.



לעומת זאת, הדולר-שקל ממשיך לדשדש בטווח שבין 3.75-3.80, אם כי הוא מתאושש לעבר אזורי האמצע של הטווח. הדולר זכה אמש לחיזוק נוסף לאחר שיושבת ראש הפד ציינה בעדותה בפני הסנאט כי בכוונת הבנק להעלות ריבית עוד השנה ובשוק מעריכים כי הבנק יעשה זאת כבר בספטמבר. "מלבד תזמון העלאת הריבית, בשוק יש גם שאלה לגבי ההשפעה של העלאת ריבית על הכלכלה האמריקנית. ככל שהנתונים יהיו טובים יותר, כך בשוק יחושו ביטחון גדול יותר לגבי ההשפעה החיובית של המהלך והדולר צפוי להתחזק".