"חיכינו כמעט שלוש שעות", סיפרו אורי ונוגה מתל אביב. "חסכתי כמעט חצי שנה", סיפרה נוגה. "אני לא רואה את עצמי עוזבת את אפל", אמר אורי. לשאלה אם המכשיר שווה את הכסף ענו שניהם: "לא".
אחד הפיצ'רים המסקרנים של המכשיר הוא Face ID - פתיחה של נעילת המכשיר באמצעות זיהוי הפנים של המשתמש, במקום שימוש בכפתור בית. על פי הדיווחים, בחברה חוו קשיים בהטמעה ובהפעלה תקינה של זיהוי הפנים, וגם בהטמעה מוחלטת של כפתור הבית במסך המכשיר. כל האנשים שצפו באירוע ההשקה של המכשירים בוודאי זוכרים את הרגע המביך שבו ניסיון ההדגמה של Face ID, בשידור חי, נכשל. בחברה טענו לאחר מכן כי הסיבה לתקלה המביכה ברגע האמת היא העובדה שכמה עובדים שיחקו עם המכשיר מאחורי הקלעים, וכך הצליחו לשנות את ההגדרות - דבר שגרם לכך שהמכשיר לא זיהה את מי שהוא היה אמור לזהות.
בניגוד לקודמיו, אייפון X מגיע עם מסך בגודל 5.8 אינץ' ברזולוציה של 2,436*1,125 פיקסלים, ובצפיפות של 458 פיקסלים לאינץ', בטכנולוגיית OLED. המסך מצויד גם בטכנולוגיית Touch D3 וזכוכית מוקשחת המחפה אותו. בנוסף, המכשיר כולל את הפיצ'ר אנימוג'י (אימוג'י תלת־ממדי מותאם אישית, המבוסס על הבעות הפנים של המשתמש), מסך מקצה לקצה, טעינה אלחוטית, מצלמה אחורית כפולה של 12 מגה־פיקסל ומצלמה קדמית עם יכולת זיהוי פנים ואפשרות צילום חדשה בשם פורטרט.
כמה ימים אחרי ההשקה הראשונית, ב־12 בספטמבר 2017, החלו להתפרסם ברשת טענות של עשרות משתמשים, שטענו כי המכשיר שברשותם הפסיק לעבוד ברגע שבו הם יצאו איתו למקום קר. עוד דווח על הופעת פס ירוק לאורכו של המסך, בצדו הימני. התופעה כבר זכתה לכינוי "פס המוות הירוק", וייתכן כי הגורם לה הוא תקלה במסך ה־OLED של המכשיר. אם הוא אכן גרם לה, זו אינה הפעם הראשונה שבה מסך מהסוג הזה גורם לבעיות - תקלה דומה התרחשה בעבר במכשירי Galaxy S7 מבית סמסונג, ובכך מתחזקת ההשערה כי מדובר בתקלה בחומרה. אפל סירבה לחשוף מה גרם לשתי התקלות המדוברות, והוציאה עדכון למערכת ההפעלה שאמור לפתור את הבעיה.