לשכב ולצפות: הלילה (12 ל-13 באוגוסט) יגיע לשיאו מטר המטאורים העשיר ביותר בשנה - מטר הפרסאידים. "מקורם של מטרי מטאורים הוא בשרידי אבק שהותירו אחריהם כוכבי שביט במסלולם סביב השמש", מסביר מנהל סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע אבי בלסברגר, "כאשר מטאורידים, הגופים הקטנים במערכת השמש, נלכדים בכוח המשיכה של כדור הארץ ונכנסים לאטמוספרה, הם מתלהטים והופכים למה שאנחנו מכנים כוכב נופל או בשמו המדעי - מטאור".
הוא ציין כי "כיוון שמסלול כדור הארץ סביב השמש מתלכד עם שאריות שהותירו אחריהם שביטים, מדי פעם אנחנו זוכים לצפות במטר שלם של מטאורים, כיוון שחלקיקים רבים יחסית נלכדים בכוח המשיכה של כדור הארץ ומתלהטים בנפילתם דרך האטמוספרה". כוכב השביט המחזורי "סוויפט-טאטל", המקיף את השמש אחת ל-133 שנים, וגודלו מגיע ל-26 קילומטרים, הוא המפיק של מטר המטאורים הפעם. הוא גדול במידה ניכרת משביטים טיפוסיים ומטר המטאורים הזה קרוי "פרסאידים" כיוון שהמטאורים מגיעים מכיוון קבוצת הכוכבים פרסאוס.
פעם בשנה, כשכדור הארץ עובר בשובל השאריות של השביט, המטאורים מתלהטים באטמוספירה במהירות של 59 ק"מ לשנייה ויוצרים מופע שמימי מרהיב. הקצב הממוצע של הפרסאידים ירד בשנים האחרונות ובשיאו, הוא נע סביב ה-100 מטאורים בשעה. תופעה נוספת המאפיינת את מטר הפרסאידים היא הבלחתם התכופה של "כדורי אש" – מטאורים בהירים במיוחד – שנראים כאשר גוף גדול יחסית מתפרק באטמוספירה.
בסוכנות החלל הישראלית במשרד המדע מסבירים כי אין צורך במשקפות או בטלסקופים כדי לצפות במטר המטאורים, ורצוי לשכב על הגב ולהביט לכיוון צפון מזרח. הירח יהיה ממש לאחר המולד וישקע מיד עם שקיעת החמה, ולכן אורו לא יפריע לצפייה במטר. בשביל לראות את המטר צריך להתמקם במקום חשוך, לא עירוני. במקומות שבהם 'זיהום אור' גבוה, הסיכוי לחזות ב"כוכבים נופלים" נמוך, ולכן צריך סביבה חשוכה בשביל לראות טוב את המטר. במצפה רמון, שהוכרזה כשמורת אור-כוכבים בין-לאומית, מתקיימים התנאים האופטימליים לצפייה בכוכבים ובמטר המטאורים.
בשעות הערב המוקדמות, קצב המטאורים יהיה נמוך, והוא יעלה בהתמדה במשך הלילה. השיא צפוי לקראת השעה 23:00 ויימשך עד שעות הבוקר, כאשר קבוצת פרסאוס תהיה גבוה בשמיים.
באירועי "מטר הפרסאידים 2018" בשיתוף סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, תיירות הר הנגב והמועצה המקומית מצפה רמון, מוזמן הקהל לתצפית בעשרות טלסקופים, הרצאות והסברים מפי מרצים בכירים בתחום, הפעלות לילדים ועוד ללא תשלום. הפעילויות יתקיימו בלילה שבין 12 ל-13 באוגוסט החל מהשעה 19:30 ולתוך הלילה, במצפה רמון ובמוקדים נוספים במכתש רמון. לצורך האירוע יוחשכו החל מ-22:00 חלק מהאיזורים המוארים באיזור מצפה רמון לטובת תצפית מיטבית. לינת שטח תתאפשר בחניונים המוסדרים. מרשות הטבע והגנים נמסר כי גן לאומי מכתש רמון עמוס במבקרים שהגיעו לצפות במטאורים. מומלץ לא להגיע לאזור בשעות הקרובות.