חשש מפרשת "רוסיה-גייט 2": גורמי מודיעים אמריקאים חוששים כי האקרים זרים ינסו לפרוץ למאגרי המידע בהם שמורים פרטי הבוחרים, או ינסו לתמרן, לשבש או להרוס את המאגרים, כך דווח בתקשורת האמריקאית. גורם שצוטט ברשת CNBC אמר: "אנחנו מעריכים כי המערכות ומאגרי המידע של הבחירות נמצאים בסיכון גבוה, מכיוון שהן אחד הדברים היחידים הקשורים לבחירות המחוברים לרשת באופן קבוע".
הסוכנות לאבטחת הסייבר (CISA) במחלקה לביטחון המולדת של ארצות הברית חוששים כי מאגרי המידע יכולים ליפול קורבן למתקפת כופר, כפי שקרה לאחרונה בטקסס, בולטימור ואטלנטה. במנהל הסוכנות הסביר כי "בתקופה האחרונה גורמי ממשל במדינות הללו ובמחוזות השונים בהן נפלו קורבן למתקפת סייבר של תוכנות כופר שונות". לדבריו, זו הסיבה שישנה עבודה משותפת של גורמים הקשורים לבחירות וחברות מהמגזר הפרטי, במטרה להגן על מאגרי המידע ולהגיב לתקיפות במידה ויהללו יתרחשו.
כאמור במהלך התקפות כופר, המחשבים בדרך כלל ננעלים עד שמבוצע תשלום מסוים במטבעות וירטואלים - להאקרים. "חיוני שמדינות ועיריות יגבילו את הזמינות של מאגרי מידע ותהליכים שונים הקשורים לבחירות ויאבטחו את אתרי האינטרנט ומאגרי המידע השונים שניתנים לפריצה", כך נמסר בהצהרה של ה-FBI. הסוכנות החלה בהכנה לפקידים בכירים, במטרה שיידעו כיצד להתמודד עם התרחיש. במסגרתה סופקו חומרים חינוכיים שונים, יבוצעו בדיקות שונות וכן יינתנו המלצות כיצד למנוע ולהתאושש ממתקפת סייבר.
עם זאת, הכלים שהממשל יספק אינם מייעצים למדינה האם יש לשלם להאקר או לסרב לו, במידה ומערכת אחת או יותר נגועות בתוכנת כופר. "אנחנו לא רוצים שהמדינות ימצאו עצמן במצב הזה", הסביר גורם המעורה בפרטים, "אנחנו מנסים למנוע את זה מראש".
כזכור, בבחירות 2016 נרשמו ניסיונות רבים של מעורבות והפרעה למהלך התקין, שבוצעו על ידי כמה קבוצות האקרים רוסים. בנוסף, הרוסים הואשמו בביצוע של כמה מתקפות סייבר בשנים האחרונות, בהם זו שהתרחשה באירוע הפתיחה של אולימפיאדת החורף בשנה שעברה. חוקרי סייבר טוענים שחלק מההאקרים הרוסים אשר התערבו בצורה כזו או אחרת בבחירות לנשיאות ארה"ב הם חלק מקבוצת האקרים, המכונה fancy bear, אשר קשורה לגורמי מודיעין רוסים ופועלת בשליחות הקרמלין.
בנוסף, שר החוץ הבריטי לשעבר ג'רמי האנט האשים אותם בשנה שעבר בביצוע מספר מתקפות סייבר, שנועדו ליצור בלבול ובלאגן בדמוקרטיות מערביות. הוא ציין כי ההשפעה באה לידי ביטוי במספר תחומים כמו ספורט ותחבורה, וכן האשים את הרוסים במעורבות בבחירות לנשיאות ארצות הברית בשנת 2016. ההצהרה התבססה על מסמכים של מרכז הסייבר הבריטי, שהציג את המודיעין הרוסי GRU כאחראים למתקפות סייבר שונות, כמו המתקפה שזכתה לשם bad rabbit וכן הפריצה למחשבי הסוכנות למניעת סמים בספורט ולמחשבי המפלגה הדמוקרטית. כמו כן, הוצג הקשר בין ההאקרים לקרמלין.
האנט ציין כי מהמסמכים עולה שהמודיעין הרוסי, וכך למעשה הקרמלין, קשורים למספר קבוצות האקרים שהיו מעורבות במתקפות שונות, בהן: APT 28, Fancy Bear ו- Sofacy. "דפוס ההתנהגות הזה מדגים את רצונם לפעול ללא התחשבות במשפט הבינלאומי, או בנורמות שונות, ולעשות זאת תוך שהם חשים כי הם פטורים מעונשים", הסביר. על פי חלק מהדיווחים, גורמים רשמיים ברוסיה הגיבו להצהרה הבריטית בביטול זמן קצר אחרי פירסומה, והכחישו בתוקף את ההאשמות שהופנו במהלכה.