פייסבוק הודיעה הערב (שני) על עדכון מדיניות בנושא דברי שנאה והסרת תוכן הכחשת השואה, כולל עיוות התיעוד ההיסטורי שלה, שתהיה תקפה גם לפייסבוק וגם לאינסטגרם. במסגרת המדיניות החדשה, ייאסר לחלוטין פרסום של תוכן המכחיש או מסלף את השואה.
"ארגוני מחקר של מגמות דיבור שנאה בכל העולם מדווחים על עלייה במתקפות המקוונות נגד קבוצות רבות, ואנו ממשיכים במאמצינו להסיר תוכן כזה. חסמנו יותר מ-250 קבוצות עליונות לבנה ועדכנו את המדיניות שלנו באופן שיכלול התייחסות גם לקבוצות של מיליציות ו-QANon", נמסר בהודעת החברה, "בנוסף, אנחנו חוסמים באופן שגרתי אנשים פרטיים וארגונים שעוברים על המדיניות שלנו נגד דבור שטנה; רק ברבעון השני של השנה הורדנו 22.5 מיליון דברי שטנה מהפלטפורמה".
בפייסבוק הדגישו כי "בתום שנה של עבודה צמודה עם מומחים חיצוניים, לאחרונה אסרנו גם על פרסום סטריאוטיפים אנטישמיים בדבר כוחם הקולקטיבי של יהודים, שלעיתים מתארים את העם היהודי כמי שמנהל את העולם, או את המוסדות המרכזיים בעולם. ההודעה של היום מסמנת צעד נוסף במאמץ שלנו להילחם בשנאה על גבי הפלטפורמה והוא נתמכת על ידי העלייה, המתועדת היטב, של האנטישמיות בעולם ורמת הבורות המדאיגה, במיוחד בקרב צעירים, בנושא השואה".
כזכור, רק לפני כמה חודשים אמר מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג אמר בראיון לפודקאסט של אתר הטכנולוגיה recode כי הוא לא חושב שעל פייסבוק להסיר תכנים המכחישים שואה. "יש לנו אחריות רבה", אמר אז. "אני יהודי ויש אנשים שמכחישים את השואה. זה מעליב ופוגע מאוד, אבל אני לא מאמין שאנחנו צריכים להסיר את זה, כי יש דברים שאנשים מבינים בצורה לא נכונה".
לדבריו, "לא תמיד הם לא עושים זאת בכוונת תחילה. יש מקרים שגם אני וגם מנהיגים גדולים לא מבינים דברים כמו שצריך ואני חושב שזה לא נכון להסיר אנשים מהפלטפורמה במידה והם לא מבינים משהו, אפילו אם זה קורה מספר פעמים". הוא הסביר כי "במקרה הזה, אנשים יכולים לפרסם את זה בעמוד שלהם, כל עוד הם לא מאיימים לפגוע במישהו". מספר שעות אחרי האירוע, צוקרברג שלח מכתב למגישת הפודקסט ולאתר, ובו הדגיש כי אינו "תומך ומצדד במכחישי השואה".
על פי סקר שנערך לאחרונה בקרב מבוגרים בארה"ב בגילאי 39-18, כרבע מהנשאלים מאמינים שהשואה היא מיתוס, שהיא מוצגת באופן מוגזם, או שהם לא בטוחים. ארגונים בינלאומיים כמו יד ושם, העוסקים בחקר ובזיכרון השואה, גורסים כי חינוך בנושא השואה הוא אחד המרכיבים המרכזיים למאבק באנטישמיות. בהמשך השנה הם עתידים להפנות כל מי שיערוך חיפוש בפייסבוק סביב מונחים הקשורים לשואה או להכחשתה, למידע אמין מחוץ לפייסבוק.
"מזה שנים רבות אנחנו עובדים צמוד עם קהילות ברחבי העולם, במטרה להבין טוב יותר כיצד שנאה, ולרבות אנטישמיות, באות לידי ביטוי ברשת", נמסר מהחברה. "מאמצים אלה כוללים דיונים שוטפים עם קבוצות רב-לאומיות, כמו הקונגרס היהודי העולמי והוועד היהודי האמריקאי, וכן ארגוני הגנה על קהילות יהודיות מקומיות, כמו ארגון הביטחון הקהילתי בבריטניה (CST) ומוסדות למאבק בשנאה ובאנטישמיות כמו מרכז סיימון ויזנטל".
"אכיפה מלאה של מדיניות כזו לא יכולה להיכנס לפועל בן לילה. סוגי תוכן שונים יכולים להפר מדיניות וייקח לנו קצת זמן להכשיר את בודקי התוכן ואת המערכות שלנו. אנו אסירי תודה לשותפינו הרבים על הפתיחות והנכונות שלהם לסייע למאמצינו לשמור על הפלטפורמה שלנו בטוחה".
יעקב חגואל, סגן ומ"מ יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית מסר: "כמי שיזם את הדיון בנושא יחד עם יו"ר ועדת העליה והקליטה ח"כ דוד ביטן אני מברך על ההחלטה החשובה. זה אמנם צעד קטן אך ניצחון גדול במאבק באנטישמיות".