ניסוי כחול לבן מיוחד למדי, שישוגר הערב (שבת) לתחנת החלל הבינלאומית, מנסה למצוא פתרון לסוגייה שמטרידה רבים בתעשיית החלל העולמית - אילו מאכלים ניתן לגדל מחוץ לכדור הארץ. את הניסוי המיוחד, שנמנה על רשימת הניסויים הנכללים בפרויקט רקיע, מוביל ד"ר יהונתן ויינטראוב, ממייסדי SpaceIL, שנבחר לאחד מבין 10 מדענים שקיבלו מענק תמיכה מממשלת ארה"ב להקמת מעבדה באוניברסיטת סטנפורד.
בבסיס הניסוי הכחול-לבן על טהרת החומוס הישראלי עומד גם זן גרגירי החומוס הכי ישראלי שיש, "זהבית", שפותח בישראל, ונבחר במשותף עם פרופ' אייל שמעוני, סמנכ"ל הטכנולוגיות של קבוצת שטראוס, בזכות תכונות ייחודיות שירתמו להצלחת הניסוי. 28 גרגירי זהבית ישוגרו לחלל, ומספר זה נבחר בקפידה מתוך מטרה לגדל קבוצת ביקורת וקבוצת ניסוי תוך ויסות קצב הגדילה באמצעות טכנולוגיה מיוחדת.
במקביל לניסוי שייערך בתחנת החלל הבינלאומית, ייערכו ניסויים דומים באלף כיתות ברחבי הארץ, כאשר עשרות אלפי תלמידים יקבלו ערכה דומה מאוד לזו שתשוגר לחלל, ויערכו ניסוי מדעי של הנבטת גרגירי החומוס. הניסויים הללו יהוו מעין קבוצת ביקורת לניסוי המשוגר. בערכות בכיתות הניסוי ומרכיביו יהיו זהים לחלוטין, למעט כוח הכבידה והנורות המיוחדות המדמות את אור השמש.
ניסוי נוסף ייערך במדרשת אמי"ת קמה לבנות בעיר ירוחם, שם התלמידות אשר לומדות במגמת טכנולוגיה ייחודית, קודדו בעצמן חלק מהקוד של מערכת הניסוי. התלמידות יערכו השוואה זהה כמעט לחלוטין עם הניסוי שייערך בחלל – למעט כוח הכבידה ולרבות הנורות באורך גל אדום רחוק, שמטרתו לאפשר האצה והאטה של קצת הגדילה במידת הצורך.
חברת שטראוס, מהשותפות המובילות בפרויקט, בחרה אף להרחיב את ההזדמנות החינוכית ותקדם פעילות תחת מותג "אחלה" במסגרתה יחולקו ערכות ניסוי דומות נוספות, ויוקם אתר תוכן לעידוד התנסות עצמאית.