בשורות משמעותיות מהחלל: היום (רביעי) נבטו כמעט כל גרגירי החומוס ששוגרו במהלך סוף השבוע לתחנת החלל הבינלאומית. אמנם, עדיין מדובר בהתרשמות ראשונית, שעדיין לא נבדקה מחקרית לעומק, אולם המדענים, בהם מוביל הניסוי ד"ר יהונתן ויינטראוב, נרגשים מאוד. כאמור, הצמיחה של הגרגירים מתרחשת פחות מיומיים מאז הפעלת החממה בחלל, כאשר הם נמצאים בתנאי תת כבידה ותאורה נשלטת.
טרם ידוע כיצד יצמחו השורשים של החומוס בתנאי תת כבידה. בינתיים הגרגירים נמצאים בתוך ג'ל מיוחד שייצרה קבוצת חיפה – המכיל דשן המספק לגרגירים את התזונה לצמיחה. את הצילומים מקבלים המדענים של הניסוי היישר לכדור הארץ באמצעות מצלמות ייחודיות שפיתחה חברת מדטרוניק.
כזכור, את הניסוי המיוחד, שנמנה על רשימת הניסויים הנכללים בפרויקט רקיע, מוביל ד"ר יהונתן ויינטראוב, ממייסדי SpaceIL, שנבחר לאחד מבין 10 מדענים שקיבלו מענק תמיכה מממשלת ארה"ב להקמת מעבדה באוניברסיטת סטנפורד. בבסיס הניסוי הכחול-לבן, על טהרת החומוס הישראלי, עומד גם זן גרגירי החומוס הכי ישראלי שיש, "זהבית", שפותח בישראל, ונבחר במשותף עם פרופ' אייל שמעוני, סמנכ"ל הטכנולוגיות של קבוצת שטראוס, בזכות תכונות ייחודיות שירתמו להצלחת הניסוי.
"חשבנו על מאכל שהוא מזין, בבחינת 'סופר פוד', וגם בעל יכולות חמצון, ומצאנו שהחומוס הוא עתיר חלבון, ולכן בעל ערך תזונתי רב וגם משחרר חמצן לאוויר, שני אספקטים חשובים שיהוו בסיסיים להקמתה של מושבה חקלאית ראשונה על הירח", הסביר ויינטראוב.