הוועדה להגדלת ההון האנושי בהייטק, שהוקמה על ידי הממשלה במטרה להגדיל את שיעור המועסקים בהייטק ל־15% מכוח העבודה במשק, פרסמה את הדוח הסופי שלה.
הוועדה, בראשות דדי פרלמוטר, אשר מונתה על ידי שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה אורית פרקש־הכהן, הגדירה יעדים להשתלבות בהייטק בראייה ארוכת טווח וכיווני פעולה מרכזיים להשגתם, תוך התייחסות לפוטנציאל כוח האדם הקיים בישראל ובראי החסמים וההזדמנויות להגדלת התעסוקה בתחום.
הדוח הסופי מגדיר שני יעדים מרכזיים עבור הגדלת ההון האנושי בהייטק הישראלי. היעד לטווח הקצר הוא לאפשר את צמיחת שיעור המועסקים במשרות טק בישראל מכ־453 אלף מועסקים (כ־14.4% מכלל המועסקים במשק) בשנת 2021 לכ־545 אלף מועסקים (כ־16% מכלל המועסקים במשק) בשנת 2026.
היעד לטווח הארוך הוא לאפשר את המשך הגידול במועסקים לכ־690־770 אלף מועסקים עד שנת 2035 (18%־20% מכלל המועסקים במשק).
בהקשר של מערכת החינוך, ממליצה הוועדה להגדיל את שיעור הזכאים ל"בגרות טק", בדגש על אוכלוסיות במיקוד. הומלץ על קביעת יעד למערכת החינוך להגדלת שיעור הזכאים לבגרות טק מ־9% בשנת 2021 ל־15% בשנת 2028, באמצעות צמצום הפערים בין קבוצות האוכלוסייה השונות.
עוד הומלץ לגבש מתווה לשירות לאומי־אזרחי טכנולוגי יוקרתי, תוך מתן עדיפות להשתלבות של אוכלוסיות בייצוג חסר שאינן משרתות בצה"ל.
בנוסף, מבקשים לשים דגש על קידום תוכנית הייטק 3.0, הצפויה להגדיל משמעותית את היקף הסטודנטים במקצועות ההייטק, וכן לקדם מהלכים לשילוב התמחויות וקורסים טכנולוגיים בתארים שאינם במקצועות ההייטק, שיאפשרו לבוגרי תארים אלו השתלבות בענף ההייטק.
"לתפיסת הוועדה, נדרש שינוי פרדיגמה באופן ההסתכלות על תחום ההייטק, והגדרה רחבה יותר שתשקף באופן מיטבי את היקף הביקוש והמיומנויות הנדרשות לכושר התחרות של המשק הישראלי בעולם הדיגיטלי בכלל ובענף ההייטק בפרט, לפיכך הוועדה ממליצה על הגדרה חדשה של 'משרות טק', שתכלול את כלל המועסקים בגילי 25־64 בענף ההייטק", נכתב בדוח. "הגדרה זו תאפשר קביעת מדיניות ממשלתית על בסיס הבנה מעמיקה יותר של הביקוש להון אנושי והמיומנויות הנדרשות להשתלבות בהייטק, תוך התייחסות להשפעות המהפכה הדיגיטלית על כלל המשק".