שוק הבשר המתורבת ממשיך לתפוס תאוצה בארץ ובעולם, עם כמה מיזמים מעניינים גם בתחום מאכלי הים. אחד מהם הוא מיזם "איפישיאנט" שהקימה שותפות הפודטק ביומיט, בשיתוף פעולה עם מכון וולקני, לאחר שהובילה גיוס ראשוני יחד עם מספר משקיעים פרטיים בסך 2 מיליון דולר.
חברת איפישיאנט בנתה "כוח קומנדו" שכולל את היו"ר ג'יל גמון (מנכ"ל סוגת לשעבר), המנכ"לית דנה לוין וראש צוות הפיתוח ד"ר קובי בירן, החותרת לחלום: לשים על הצלחת נתח פילה של בשר דג אמנון (מושט) מתורבת ולתפוס נתח משוק עולמי שמגלגל 12.3 מיליארד דולר בשנה, ושאמור להגיע עד לכ־25 מיליארד דולר בשנה עד 2030.
"שני תהליכים שליליים נמשכים במקביל. הראשון הוא שאיכות הדגים שמגיעים אלינו יורדת כתוצאה ממצב הדגה העולמי באוקיינוסים והקושי לעמוד במסות הביקוש גם עבור חקלאות דיג, התהליך השני הוא כמובן עליית מחיר הדגים שצפוי לזנק בשנים הקרובות", מסבירה מנכ"לית איפישיאנט דנה לוין, "המטרה היא לייצר דג מתורבת במחיר הדומה למחיר השוק הנוכחי ואפילו למטה מזה, זה חייב להיות כלכלי. החברה מבססת את המוצרים על טעים, בריא ומחיר שוק".
יתרון תחרותי חשוב של איפישיאנט טמון בידע שמביא עמו ד"ר קובי בירן, שהדוקטורט שלו באוניברסיטה העברית עסק במדעי ואת הפוסט דוקטורט שלו עשה במכון ויצמן, שם חקר את הגורמים הניורו־אנדוקריניים המווסתים את המטבוליזם והסטרס בדגים. "אנחנו נפתח סרום ייעודי שאינו מבוסס על מרכיבים מן החי, אשר מותאם לריבוי תאי דגים עם הרכב מינימלי של גורמי גדילה לתאי שריר בדגים, ללא פרמטרים שאינם רלוונטיים לתהליך – זה יוזיל את עלות הייצור", לדבריו.