אילו הדגים היו יכולים לדבר סביר להניח שהם היו מדברים בשבחו של ה-AmphiSAW, רובוט אמפיבי שמצטיין בשחייה ובזחילה על הקרקע. פיתחו אותו חוקרי המעבדה לביורובוטיקה ורובוטיקה רפואית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בתום עבודת מחקר ממושכת וסדרת ניסויים מורכבת בתנאי שטח שונים, בים וביבשה.
במהלך הניסויים נדהמו החוקרים לגלות שהדגים נצמדו לרובוט ושחו לצידו בזמן הפעלתו, משל היה "אחד משלהם". לא רק שהרובוט לא הפחיד את הדגים (בניגוד לרוב הרובוטים הימיים מבוססי מדחף), אלא שהוא משך אותם.
בזהירות המתבקשת ניתן להעריך שהרובוט האמפיבי הגלי מבית היוצר של אוניברסיטת בן-גוריון הוא הרובוט האמפיבי היעיל ביותר מבחינה אנרגטית ואחד המהירים בעולם. "היעילות האנרגטית מאפשרת לו טווח פעילות גדול יותר מרובוטים אחרים, כמו גם יכולת לבצע יותר משימות ולפעול לטווח זמן ארוך יותר בין טעינה לטעינה", אומר ד"ר זרוק, אביו מולידו של ה-AmphiSaw , ומוסיף "כי למרות מראהו שמזכיר נחש מים, יכולת השחייה שלו נוצרת מתנועות קטנות של החוליות שמזכירות תנועה של מרבי רגליים (נדלים) על הקרקע וסנפירים במים".
"הצלחנו לתכנון מנגנון שמייצר גל המתקדם בצורה פשוטה עם מנוע אחד, וזה פטנט הייחודי של בן-גוריון. המנגנון בנוי מסליל וחוליות. כשהסליל של הרובוט מסתובב, החוליות עולות ויורדות עם הסליל ומייצרות את התנועה הגלית. זה מנגנון מאוד יעיל אנרגטית, וההשערה שלנו שהמנגנון החדש שיצרנו יכול להתחרות בפרופלורים מבחינה אנרגטית". מסביר ד"ר דוד זרוק.
ראוי לציין שהרובוט האמפיבי AmphiSTAR , שמרחף על פני המים ונחשב למהיר ביותר בקטגוריה שלו, אף הוא פרי פיתוח של חוקרי המעבדה לרובוטיקה הפועלת באחריות המחלקה להנדסת מכונות בבן-גוריון.
הרובוט החדשני ניחן בהנעה ייחודית, המבוססת על תנועה גלית שמופעלת על-ידי מנוע בודד. לשם השוואה: רובוטים אחרים בעלי אפיונים דומים בעולם מופעלים על-ידי מספר מנועים וצורכים יותר אנרגיה. הגל מייצר דחף גם במים וגם על קרקע לא מיושרת, כגון חול ובוץ שבהם גלגל פחות מתפקדים. למען שיפור ביצועיו, ניתן לצייד אותו ברגליים או גלגלים בחלקו הקדמי. לדברי ד"ר זרוק, שיטת ההנעה הגלית המינימליסטית, המבוססת על מנוע אחד, מאפשרת לייצר את הרובוט בגדלים שונים, ממספר סנטימטרים ועד מספר מטרים.
הרובוט הבן-גוריוני יכול לתרום לחיפוש והצלה באזורים מוכי אסון טבע כמו צונאמי או שיטפונות, אזורים המצריכים יכולות תנועה על הקרקע ובמים. כמו כן, ניתן להסתייע בו למטרות חקלאות ימית מדייקת, כגון ניטור והאכלת דגים. את הרובוט פיתחו הסטודנטים עומר גואטה, דן שחף ורותם כץ בהנחיית ד"ר דוד זרוק.