התקנות החדשות בקניונים ובעסקים נכנסו הלילה (בין שבת לראשון) לתוקפן. התקנות אושרו אתמול בקרב חברי קבינט הקורונה במשאל טלפוני, ומטרתן היא לבלום את העלייה המדאיגה בתחלואה והתפשטות זה האומיקרון בישראל. הגבלות אלה הוטלו לצד שורת תקנות נוספות לפיהן תפעל מערכת החינוך.
איפה יידרש תו ירוק, אילו עסקים יוחרגו, יכן יפעלו על פי התו הסגול - וכיצד מתכננת המשטרה לאכוף את ההגבלות?
איך יפעלו הקניונים?
מתחמי המסחר הסגורים יעבדו לפי תו סגול, על פי יחס תפוסה של אדם אחד בכל 15 מטרים. כניסה לחנויות ששטחן עולה על 100 מ"ר ואינן מוגדרות חיוניות תתאפשר בהצגת תו ירוק בלבד.
איפה צריך להציג תו ירוק?
הכניסה לחנויות בקניונים, ששטחן עולה על 100 מ"ר ואינן מוגדרות חיוניות, תותר רק בהצגת תו ירוק. גם בדוכני המזון ובמסעדות בקניונים, יינתן שירות ללקוחות בכפוף להצגת תו ירוק, ויתאפשר איסוף עצמי בלבד, ולא ישיבה. הגבלה זו תחול גם על עובדי חנויות אלו.
איזה מקומות יוחרגו מהתקנות?
מן התקנות החדשות יוחרגו מקומות המספקים שירותים חיוניים כגון חנויות למוצרי היגיינה, חנות אופטיקה, חנות למכירת עזרים רפואיים, מרכול, מכולת או סופרמרקט. החלטה זו באה בעיקר לאור הביקורת שנמתחה על ניסיונם הקודם של השרים להנהיג תו ירוק בקניונים, ולספק צמידים בכניסה.
איך המשטרה נערכת לאכיפת התקנות?
המשטרה הקימה מפקדות קורונה משימתיות, שיכילו מאות שוטרים שיאכפו בכל מחוז, בין היתר באמצעות אכיפה סמויה בקניונים. בנוסף, תתקיים פריסה של שוטרים גלויים בקניונים ובמרכזי בילוי הומי אדם בחללים סגורים. במשטרה דרשו ש-1,500 פקחי רשויות מקומיות, שכבר הוכשרו בעבר לאכוף קורונה, יצטרפו למאמצים.