לאחר הביקורת: במשרד הבריאות נערכים לביטול הבידוד לילדים עד סוף החודש. ד"ר מורן שפלר גל, ממלאת מקום מנהלת המרכז לרפואה דחופה לילדים בביה"ח קפלן, שוחחה היום (חמישי) עם גדעון אוקו ב-103FM והתייחסה לדברים.
"רואים את המחיר הכבד של הבידודים, ישיבה בבית, היעדר שגרה אצל הילדים. לכן זה היה ממש כמו גל שסחף את כולנו כביטוי למצוקה מאוד גדולה שאנחנו חווים ביום יום בקהילה ובבתי החולים", אמרה.
בהמשך התייחס לשאלה מה ידוע בנוגע להתנהגות האומיקרון בקרב ילדים, והשיבה כי "המחלה משמעותית יותר קלה, זו מחלה של דרכי הנשימה העליונות. תתבטא יותר בנזלת, צרידות, אולי קצת כאבי גרון. רוב הילדים - כלום. הכול עניין של ניהול סיכונים כשלוקחים את המחיר של חומרת המחלה בין אם המחלה אקוטית ובין אם לונג קוביד שכמעט ולא רואים דווקא שאריות בזן הזה של האומיקרון, אל מול המחיר הנפשי של היעדר מסגרת, היעדר יציבות, אנחנו רואים את הסקר המדהים שמשרד החינוך פרסם של שכיחות הדיכאון בקרב תלמידי בתי ספר יסודי".
"אצלי, ילד בן 10 הגיע אחרי תאונת אופניים נמצא מעולף ליד האופניים לא מתאושש ואחרי בדיקת CT ראש שראינו שהכול בסדר, רק כשלקחנו רמות אלכוהול הבנו שהוא היה שיכור - השעה הייתה 10 בבוקר. זה סיפור אחד אבל מיני רבים אנחנו רואים את המצוקה יום יום בחדרי המיון ובקהילה. זה חד משמעי משני לשעמום, היעדר שגרה ומסגרת, ומשפחות מתפרקות", הסבירה.
לטענתה, כל ההתנהלות עם הקורונה זה ניהול סיכונים, "בהתחלה חשבנו שצריך בידוד יותר ארוך ועם הזמן הבנו שהוא יכול להתקצר. אנחנו יותר מבינים שהשכיחות של ה-PIMS נמוכה משמעותית מהמצוקה שנגרמת לילדים. כמו כן, גילינו שרוב המוחלט של הילדים שחוו PIMS לא היו מחוסנים".
"יש דרכים להתמודד, יש חיסונים, יש תרופות. בין אם הילד מחוסן ובין אם לא הוא יכול להידבק ולהדביק. בגדול, אפשר לדבר על מה המשמעות של בדיקת ילד בריא ומה הסיכוי שלו להדביק. אבל אפשר להגיד שיש תחלואה נפשית לא פחות, והמשימה שלי כרופאה של הגוף והנפש זה לוודא שלא נגרם נזק ואנחנו ביודעין מתוך פחד ולא מתוך עובדות גורמים לנזק וזו הנקודה שאנחנו חייבים לשנות", סיכמה.
סייעה בהכנת הכתבה: עופרי גליכמן, 103fm