חולי קורונה המאושפזים בבית החולים השרון בפתח תקווה מתלוננים על הזנחה וטוענים כי האשפוז שלהם מתנהל בתנאים קשים מאוד. בתאל אוהביה המאושפזת במקום סיפרה היום (ראשון) בשיחה עם מעריב על המתרחש במקום: "אני ובעלי חזרנו מארצות הברית ב-22 במרץ ופיתחנו תסמינים כעבור יומיים. התקשרנו למד"א ונענינו בשלילה לבקשה שיגיעו אלינו". לדבריה, התסמינים החמירו למחרת.
"סבלתי מקוצר נשימה ולבעלי נרדמו הרגליים ולא יכל לזוז, אך המענה ממד"א היה שאין מה לעשות וצריך להמתין מספר ימים לבדיקה", ציינה, "קוצר נשימה, ולבעלי נרדמו הרגליים ללא יכולת לקום, אך שוב המענה ממד״א היה שאין כרגע מה לעשות ונצטרך להמתין כמה ימים לבדיקה. לאחר מאמצים מצידנו וסיכון בני המשפחה הגענו לדרייב בתל אביב כדי לקבל בדיקה". אוהביה סיפרה כי תוצאות הבדיקה החיוביות שלה הגיעו, אך בעלה לא קיבל תוצאות כלל.
כאמור, חלק מהסימפטומים של המחלה הם אובדן חוש הטעם והריח, וכן חוסר תיאבון. "הדבר גרם לי ולבעלי לצום במשך ארבעה ימים ומד"א פינו אותי רק לאחר שהתייבשתי", סיפרה, "את בעלי שעדיין לא הגיעו לו התוצאות, זרקו ברחוב מחוץ לבית החולים ואמרו לו שימתין- בחוץ בשמש ללא מים. זו תת אנושיות". אוהביה ציינה כי הופניתה לביה"ח השרון בפתח תקווה, "מקום שעמד להיסגר את יועד לחולי קורונה, אך שכחו לנקות אותו לפני שהכניסו אליו אנשים".
"בדיקות הדם התבצעו על ידי רופא עם כפפות שמגואלות בדם של חולה אחר- והמחלה דורשת בראש ובראשונה הגיינה, אבל כאן הגיינה היא הדבר האחרון שיש. היתושים חוגגים על החולים ומיקרופון שצועק בשתיים בלילה הוא דבר שבשגרה", אמרה, "השירותים שהביוב עולה בהם הם המקום שבו שמונה אנשים בחדר צריכים לעשות את צרכיהם". החולה סיפרה עוד על המאכלים אותם הם מקבלים: "נותנים לנו מוצרי חלב פגי תוקף, לחמניות מעופשות ודברים שעמדו בחוץ במשך ימים".
לדבריה, המחלקה מתנהלת באופן וירטואלי דרך מסכים, מצלמות ומיקרופונים והרופאים נכנסים רק כאשר יש חולה חדש. "המחלקה ברובה שומרת שבת, אך כדי להגיע אל האוכל בשבת צריך ללחוץ על כפתור אלקטרוני מה שהותיר מחלקה שלמה בשביתת רעב עד שנכנס בשעה מאוחרת רופא שהסכים לפתוח את הדלת", הסבירה, "בשמי ובשם כל החולים, הזוהמה פה תהרוג אותנו הרבה לפני הקורונה".
טרם נמסרה תגובה מבית החולים.