ועדת הקורונה התכנסה הבוקר (שלישי) כדי לדון בהיערכות רשויות המדינה למניעת פגיעה במשק בגל קורונה שני. במסגרת זו, ידונו חברי הכנסת בהיערכות מערכת הבריאות לגל שני והתפרצויות עתידיות - מלאי ואחסון מכונות הנשמה, כוח אדם לטיפול במונשמים ועוד. בדיון שהחל ב-11:00 לוקחת חלק ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרופ' סיגל סדצקי.
במהלך הוועדה ענתה סדצקי על שאלות חברי הכנסת לגבי מידת ההיערכות המשרד. בדבריה נתנה דגש מיוחד לקשיים בהם נתקלים במשרד בהחלת התקנות במוסדות החינוך. "אנחנו רואים לאחרונה תחלואה מפושטת, ואנחנו עדים לעלייה במספר החולים , ובתוכם לצערי גם לעלייה בחולים הקשים. 30-40 ילדים בכיתה, זה לא בהלימה עם התו הסגול. אנחנו צריכים להבין למה אנחנו מתכוונים כשאנחנו מדברים על התו הסגול, כמה נקפיד על שמירת המרחק, המסיכות, מניעת ההתקהלות, כי אנחנו רואים שהמחלה חוזרת בלי הצעדים הללו", אמרה.
"אנחנו מתקשים להחיל את עטיית המסיכות, את הקפסולות, כל ההוראות הללו, ואנחנו שמים דגש על ילדים ועל עוד מספר אוכלוסיות", ציינה והוסיפה, "על מנת שמערכת החינוך תהיה בטוחה, צריך לעבוד בקפסולות, בכיתות קטנות, התלמידים צריכים לעטות מסיכות. זה משהו שמשרד החינוך צריך להתייחס ולהיערך אליו".
כמו כן, הדפה סדצקי את ההאשמות לפיהן הבדיקות במערכת החינוך לא מתנהלות על פי הנוהל. "יש חוזר שאומר בדיוק את מי צריך לבדוק - הבדיקות מוחלות על כל המחוזות. מה שנראה כחוסר אחידות זה כיוון שיש פער בין ההגדרות שלנו להגדרות של משרד החינוך. הרופאים המחוזיים, הבדיקות לילדים שלא גילו תסמינים, הם לרשימת המבודדים. נעשית חקירה אפידמיולוגית, ובה מחליטים מהם המגעים. יש בית ספר בו ארבעה ילדים יחשבו למגע ויש בית ספר בו כיתה וצוות מורים ייחשבו למגע. אחרי שמחליטים מי בא במגע, יש נוהל מדויק שאומר מתי צריך לבדוק את המבודדים. הבדיקה נערכת באותו אופן בכל המחוזות", אמרה.
בהמשך דנו בכמות מכונות ההנשמה שנמצאות בבתי החולים. על פי הנתונים העדכניים, לפני פרוץ המשבר היו בערך 1,500 מכונות הנשמה, להן נוספו כ-700 מכונות בחודשים האחרונים. נכון לרגע זה, מספר המכונות הנוכחי חצה את ה-2,000 וצפויות להתווסף אליו עוד 2,000 מכונות נוספות.