הפוגה זמנית בהגבלות? לאחר ההצבעה על החוק הנורווגי, פגו היום לפנות בוקר (שלישי) תקנות שעת החירום, כך שמהיום ההגבלות על התקהלויות אינן בתוקף, כמו גם אכיפת עטיית המסכות במרחב הציבורי, מדידת החום והבידוד המניעתי. במהלך הלילה, אושרה הצעת חוק ראשונה להארכת תוקפן של התקנות האמורות, אך הוא לא עבר את כלל השלבים ואת הקריאות הנוספות הדרושות לאישורו.
יו"ר ועדת החוקה, ח"כ יעקב אשר, הסביר בדיון בוועדה על הארכת תקנות אכיפת הקורונה מדוע לא הוארך תוקפן את התקנות אתמול: "הרגשתי לא נוח, לא הייתי מוכן לעשות את זה בלילה. הכוונה שלי, ואני רותם אתכם לצורך העניין בהסכמה, היא לסיים את זה היום, וכבר בימים הקרובים להתחיל בדיונים לחוק הקבוע. אני מבקש היום בלי נאומים, ומפה והלאה נתכנס לדיון מקצועי אמיתי ומהיר. בשורה התחתונה, אני לא רוצה להשאיר כאוס - ששוטר לא יכול לאכוף. אני רוצה להעביר את זה היום ואני מעדיף שזה יהיה בכוחות משותפים".
מוקדם יותר החודש, בשל מגמת העלייה במספר הנדבקים וכן בשל ריבוי הדוחות שהתקבלו על הפרת התקנות בעת האחרונה, הודיע שר הבריאות יואל (יולי) אדלשטיין, על הגברת אכיפת עטיית המסיכות. "ההתנהלות שלנו צריכה להיות: מינימום סכנה, מקסימום הגנה", אמר אז השר והוסיף: "הפתרון משולב: עוד פתיחה של המשק, גם של הרכבת במתווה שהסכמנו עם משרד התחבורה, אבל יחד עם כמה שיותר בדיקות, הגברה משמעותית של האכיפה ועוד הסברה".
על פי סקר שנערך עבור משרד הבריאות, עלה כי המהלך המדובר זכה לתמיכה של כ-80% מכלל הציבור, שתמך בהגברת האכיפה בתחומים הבאים: עטיית מסיכות, שמירת מרחק, שמירה על היגיינה וכן הלאה.
בתוך כך, הגבלות בנוגע להתקהלות במרחב הציבורי הוקלו באופן משמעותי לאחרונה, לאחר שהממשלה אישרה במשאל טלפוני הארכה ותיקון לתקנות שעת חירום (הגבלת פעילות), במסגרתה הוחלט כי החל מתחילת השבוע הזה, יהיה אפשר לקיים באולמות אירועים חתונות או אירועים לציון טקס דתי, ובכלל זה בת ובר מצווה ואירוע לציון הולדת בת או בן. מספר המשתתפים באירועים אלו באולמות האירועים לא יעלה על יחס של אדם לכל שני מטרים רבועים ולא יותר מ- 250 אנשים, למעט עובדי האולם.
כזכור, את התקנות הראשונות הציג ראש הממשלה בתחילת חודש מרץ, בשיא התפשטות נגיף הקורונה בישראל. כזכור, בעת ההכרזה על התקנות לשעת חירום, צוין כי אלו תקנות בהתאם לחוק יסוד: הממשלה, לפיו רשאית ממשלת ישראל להתקינן במצב חירום כדי להגן על המדינה, על ביטחון הציבור ועל קיום האספקה והשירותים החיוניים. תוקפן של תקנות שעת חירום הוא כפי שנקבע בהן ולא יעלה על שלושה חודשים.