המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, התייחס הבוקר (ראשון) לעלייה החדה בתחלואה בדיון בנושא מצוקת המסעדנים ובעלי האולמות שהתקיים בוועדת הכלכלה. בהתייחס להגבלות שהוטלו על המסעדות, אמר גרוטו: "הקושי העיקרי הוא שלא ניתן לאכול עם מסיכה, יש סיכון משמעותי להדבקה".
"לצערנו אנחנו רואים אירועים, במיוחד חתונות גדולות, שהיו מוקדי הדבקה מאוד גדולים", אמר גרוטו בפתח דבריו. "ביישובים שונים התחיל אירוע אחד כמו בדימונה או ביישובים הבדואים בנגב ובלוד, ההתפרצות החלה בגני אירועים שלא הקפידו על הכללים וגם במקומות שהקפידו על הכללים והייתה בהם קבוצה גדולה של אנשים".
"הגודל לא בהכרח קובע אלא מספר המפגשים בין אנשים". פרופ' איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, בשיחה עם חברי ועדת הכלכלה: "יכולה להיות העברה גם באוויר, במיוחד של אנשים מסויימים שאנחנו לא יודעים לסמן אותם - לכן אנחנו צריכים להוריד את הסיכון הזה גם באזור של המסעדות" pic.twitter.com/F8CgyXQDEV
— ערוץ כנסת (@KnessetT) July 12, 2020
באשר לסוגיית המסעדות אמר גרוטו: "הקושי העיקרי הוא שלא ניתן לאכול עם מסיכה. בניגוד לתחבורה ציבורית או אפילו בתי כנסת, כשאנשים אוכלים אז מורידים מסיכות ויש סיכון משמעותי להדבקה. עשינו תו סגול, עם משרד האוצר הכלכלה ובעלי המסעדות ואולמות האירועים, אבל במקומות האלה נראה שהוא לא מתאים. במיוחד בגני אירועים ראינו שזה לא עובד".
את דבריו חתם באומרו כי "כרגע לצערנו אין לנו טכנולוגיה שיכולה למנוע או לצמצם הדבקה, כרגע אין פתרון קסם. הפעלנו תו סגול והשקענו בו מאמץ, אבל כרגע אנחנו במצב תחלואה שהחמיר ואמרנו שאם המצב יחמיר נאלץ ללכת אחורה. לצערי זה המצב ואני מקווה שכמה שיותר מהר נוכל לצמצם תחלואה ולחזור לפעילות".