כך תעבירו את הבוקר עם הילדים:
נצלו את הבוקר הזה לכתיבת ספר משותף עם הילדים, שייקרא “ספר הקורונה שלכם”. אז מה עושים? מכינים דפים נקיים, טושים, צבעים ובריסטול עבה יותר שיוכל לשמש ככריכת הספר. כדאי גם להצטייד בחומרי יצירה כמו נוצות, חרוזים או כל דבר אחר שאפשר להדביק ולקשט איתו. מטרתו של הספר הזה היא לספר את הסיפור הייחודי שלכם, משפחת צברי למשל, בתקופת הקורונה. איך עברתם אותה? מה הרגשתם? מה תזכרו ממנה?
התחילו בחלוקת תפקידים: הילד מספר, אמא/ אבא כותבים, הילד מקשט ומדביק, אמא/ אבא כורכים. עזרו לילד בשאלות/ משפטים מנחים: היה הייתה משפחה בשם... היו בה אבא, אמא, ילד, ילדה, כלב...., הם גרו ב..., אחרי שסיימתם להחליט מה ייכתב בעמוד הראשון, החליטו יחד מה כדאי לצייר בו. לאחר מכן הילד יצבע ויקשט, ואז ניתן להמשיך לעמוד הבא. אמרו לילד שזה ספר עם פרקים רבים – אפשר לסיים ביום שניים למשל, ולהמשיך לכתוב ביום הבא. את הפרק שכתבתם אפשר לקרוא יחד לפני השינה.
רגע מפלט להורים:
אתם בוודאי מסיימים את היום תשושים וחסרי אנרגיה. האינסטינקט הראשוני שלכם הוא כנראה להישכב על הספה, להרים רגליים ולבהות במכשיר הנייד. אך אולי מוטב שתחליפו את הבהייה הזו בבהייה מסוג אחר, למשל בסדרת טלוויזיה מרובת פרקים שאליה תוכלו להתמכר יחד, או בעלילת ספר עב כרס שתוביל אתכם למחוזות אחרים. הקלו על עצמכם בכך שתבחרו משהו שיעסיק אתכם לאורך זמן, ולא ידרוש התרגלות כל פעם מחדש (למשל, סרט או ספר עם סיפורים קצרים פחות יתאימו). הכניסו לחייכם דמויות חדשות - עם חלומות, קונפליקטים ותבוסות אחרים לגמרי מאלו של עולמכם - נסו מדי ערב להצטרף לזמן קצר למסען, ואולי הוא יאיר את מסעכם באור אחר.
הפסקת אוכל - מג'דרה מעדשים וקינואה
מרכיבים:
- 1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
- 4 שיני שום טרי כתוש
- 200 גרם עדשים שחורות
- 15 גרם כמון
- 15 גרם מלח
- קמצוץ פלפל שחור
- 100 גרם קינואה אדומה
- 1 גזר בינוני חתוך לקוביות קטנות
- 2 ענפי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
- 150 גרם שעועית ירוקה
- חופן עלי תרד טורקי
- 20 גרם אגוזי מלך קצוצים
- 1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ
אופן ההכנה:
1. בסיר מטגנים קלות את הבצל. לאחר כמה דקות מוסיפים את השום ולאחר מכן את העדשים עם התבלינים. מערבבים, מוסיפים כוס וחצי מים חמים (250 מ"ל) ומכסים לבישול של 40 דקות.
2. בסיר נפרד מבשלים את הקינואה במים חמים ומסננים לאחר מכן.
3. במחבת גדולה יוצקים מעט שמן. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את השעועית הירוקה ומקפיצים קלות. לבסוף, מוסיפים למחבת את העדשים המבושלות, הקינואה ועלי התרד, מערבבים, מפזרים למעלה מעט צ'ילי אדום וחופן של אגוזי מלך קצוצים ומגישים.
המתכון באדיבות מסעדת "הו מאמא"