חוקרים מאוניברסיטת תל אביב הוכיחו כי ניתן לקטול את נגיף הקורונה ביעילות, במהירות ובעלות נמוכה – באמצעות דיודות פולטות אור (LED) בתחום העל־סגול (UV).
מדובר במחקר ראשון מסוגו בעולם שנערך על חיטוי נגיף ממשפחת הקורונה באמצעות הקרנת UV-LED. את המחקר הובילה פרופ' הדס ממן, ראש התוכנית להנדסת סביבה של הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב, והוא נערך בשיתוף עם פרופ' יורם גרשמן ממכללת אורנים, ד"ר מיכל מנדלבוים, מנהלת המרכז הלאומי לשפעת ונגיפי נשימה מבית החולים שיבא תל השומר, ונחמיה פרידמן מתל השומר.
"כל העולם מחפש עכשיו פתרונות חיטוי יעילים נגד נגיף הקורונה", אומרת פרופ' ממן. "הבעיה היא שכדי לחטא אוטובוס, רכבת, אולם ספורט או מטוס באמצעות ריסוס כימי צריך כוח אדם פיזי, וכדי שהריסוס יהיה יעיל צריך לתת לחומר הכימי זמן לפעול את פועלו על המשטח.
"לצוותים הרפואיים לדוגמה אין זמן לחטא ידנית את המקלדות של המחשבים בבתי חולים ומשטחים אחרים – והתוצאה היא הדבקה והשבתה. לעומת זאת, את מערכות החיטוי המבוססות על נורות לד אפשר להתקין למשל במערכת האוורור ובמזגן, כל שהיא תחטא את האוויר הנשאב אליה שנפלט לחלל החדר לאחר חיטוי".