מנכ"לית חברת כוח האדם ManPower Israel, מיכל דן הראל, שוחחה היום (חמישי) עם אלון גל וליאת רון ב-103FM על שוק העבודה המשתנה בעקבות משבר הקורונה. הראל אפיינה את התנאים לפיהם מפוטרים ואנשים שיצאו לחל"ת זכאים לשיטתה לקבל את דמי האבטלה והמליצה על דרכי ההתמודדות עם השינויים.
האם את חושבת שהתמריץ לחזרה לעבודה לאנשים שמקבלים דמי אבטלה הוא מיותר?
"כל זמן שאפשר להמשיך לקבל את דמי האבטלה, האפקטיביות של התמריצים תהיה נמוכה, אלא אם יהיה בסכומים גבוהים משמעותית. זאת, במיוחד בתפקידים הדורשים מאמץ גדול ומשמעותי או עבודה פיזית. בתפקידים אלו, האנשים מקבלים דמי אבטלה בגובה כמעט זהה לשכר שהם מקבלים כשהם עובדים. הם מעדיפים לשבת בבית ולהשלים משימות אחרות".
מה בעינייך בדרך הנכונה?
"מאוד קשה להחזיר מובטל כרוני לעבודה. אני חושבת שהפתרון הנכון הוא לא להכליל. צריך לקחת את כל סוגי המובטלים ולהבטיח להם שהם ימשיכו לקבל דמי אבטלה. יש תחומים שלמים שנמצאים בסגר ולא ניתן לעבוד בהם. אנשים שעובדים בתחומים אלה, יש להם קושי משמעותי למצוא עבודה, אז בהחלט ראוי והגיוני שיקבלו דמי אבטלה".
עם זאת, הוסיפה הראל: "יש תחומים אחרים שמשוועים לעובדים, כשאדם מקבל הצעת עבודה ומסרב, הזכאות שלו לאבטלה לא צריכה להתקיים באופן אוטומטי. כמות הצעות העבודה שנמצאת היום במשק עדיין לא הגיעה לרמה שהייתה לפני משבר הקורונה. עם זאת, ההזדמנויות בהחלט גדלו. המעסיקים שהתאוששו ומצאו דרכים חדשות לעבוד, והם מגייסים עובדים. המעסיקים נתקלים בקושי לגייס עובדים חדשים, במיוחד לתפקידים הזוטרים כי אנשים לא מעוניינים לחזור לעבודה".
האם צריך עובד שיוצא לחל"ת בפעם השלישית לקחת את גורלו בידיו ומוצא עבודה חדשה?
"אם יש עסק שנסגר בהוראת המדינה, לדוגמא עובדי קמעונאות, וכשהסגר יסתיים העובדים חוזרים לעבודה, במקרה זה לא בטוח שהעובד צריך לחפש את עצמו במקום אחר. כשמדברים על תחומים אחרים שהצטמצמו וההיתכנות למצוא עבודה בהם תהיה נמוכה יותר בסוף המשבר, זאת נקודת זמן שבה צריך לנסות ולמצוא אפיקים מקצועיים נוספים. אנשים שלא עובדים תקופה ארוכה, רמת החיבור שלהם לשוק העבודה יורדת וגם האטרקטיביות שלו מול המעסיקים".