ועדת החוקה בראשות ח"כ יעקב אשר אישרה היום (שני) תיקון לתקנות הגבלת הכניסה והיציאה מישראל וכן את התקנות לחיוב בדיקות לקורונה לנכנסים לארץ. במהלך הדיון, נציג משרד הבריאות הזהיר כי לא ניתן להמשיך את פרויקט המלוניות כמו שהוא או את ועדת החריגים, אם ייכנסו לארץ 2,000 אנשים ביום.
לפי התיקון שאושר בוועדה לתקנות הגבלת הכניסה והיציאה מישראל, הכניסה לישראל דרך מעברי הגבול היבשתיים תתאפשר רק דרך תחנת גבול נהר הירדן (שייח' חוסיין) ורק למי שיצא מישראל דרך אותו מעבר גבול.
הכניסה תתאפשר רק באישור של ועדת חריגים – בזמנים מוגדרים שייקבעו במטרה לווסת את מספר הנכנסים משיקולים של בריאות הציבור. בוועדה הוסבר כי כרגע האישור הוא לפעמיים בשבוע, למשך שעתיים בכל פעם. התקנות כבר היום מגבילות את הכניסה לישראל גם דרך שדה התעופה ומעברי הגבול הימיים וקובעות כי כל מי שנכנס לישראל דרכם צריך לקבל אישור של ועדת חריגים. התקנות בתוקף עד 20.2.21.
במהלך הדיון אמר מנכ"ל משרד התחבורה, עופר מלכה, כי "כדי להתמודד עם העלייה בכמות הנכנסים כולם ייסעו למלוניות ושם יפגשו את ועדות החריגים". עם זאת, ד"ר שלמון ממשרד הבריאות הזהיר כי לא ניתן להמשיך את פרויקט המלוניות כמו שהוא או את ועדת החריגים, אם ייכנסו 2,000 אנשים ביום, ועדכן כי המשרד ממשיך לקדם את נושא האיזוק האלקטרוני כתחליף לבידוד במלוניות - אך כי הדבר דורש חקיקה.
כמו כן, הוועדה אישרה תקנות חדשות לעניין חובת בדיקות קורונה בכניסה לישראל דרך מעברי הגבול היבשתיים והימיים, בנוסף לחובת הבדיקה שכבר קיימת היום לנכנסים דרך שדה התעופה. הקנסות שנקבעו – 2,500 שקלים למי שנכנס ללא בדיקה שלילית, ו-3,500 שקלים למי שלא ביצע את הבדיקה הנדרשת בכניסה. התקנות בתוקף עד ליום 9.3.21.
ככלל, מי שנכנס לישראל חייב לבצע שתי בדיקות קורונה – הראשונה עד 72 שעות לפני הכניסה והשנייה עם כניסתו לישראל. ועדת חריגים רשאית לתת פטור מהצגת תוצאה שלילית בשל צורך הומניטרי או צורך אישי מיוחד, ובין היתר אם לא היתה אפשרות להיבדק במדינה שממנה הוא מגיע לישראל. בנוסף, אם אין אפשרות לבצע בדיקה בתחנת הגבול, מי שחייב בבידוד במלונית יוכל לבצע את הבדיקה במלונית, ומי שאינו חייב בבידוד במלונית – לא יחויב לבצע את הבדיקה במקרה כזה.
כמו כן, במהלך הדיון משרד הבריאות נענה לדרישת יו"ר הוועדה לבחון שוב את ההחלטה לסגור את גני החיות.