מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר, משה בר סימון טוב, שוחח היום (רביעי) עם אראל סג"ל ודוד ורטהיים ב-103FM והתייחס לעלייה בתחלואה: "לא מודאג, המצב בשליטה אבל אני חושב שצריך להיערך לשינוי בסתיו הקרוב, יכול להיות שתהיה שחיקה ברמה חיסונית".

"כרגע הייתי מקיים את השגרה כרגיל, אבל צריך לחסן את כל מי שיכול ויש יותר מדי אנשים לא מחוסנים. בנוסף, הייתי מסתכל איך אנחנו פותחים את שנת הלימודים הבאה בצורה אחרת. אנחנו לא יכולים להיות במצב של התפשטות של המחלה שתחייב אותנו לסגור את הלימודים", הסביר.

לדבריו, יש לבחון את האפשרות של למידה בקפסולות, "זה אפשרי, לכן הייתי שם את המיקוד על זה. אני חושש שבחורף יהיו לנו גלי תחלואה, בגלל זה אנחנו צריכים לחיות לצד הקורונה, זה המסר המרכזי. רצינו לחשוב שהקורונה זה אירוע שהתחיל ונגמר, אבל הקורונה פה כדי להישאר וכנראה למשך הרבה זמן".

בהמשך הריאיון, התייחס בר סימן טוב לנושא המחדלים בנתב"ג: "הדאגה לא צריכה להיות מווריאנט הדלתא אלא מהווריאנט הבא, כרגע אין ספק שהעלייה בתחלואה היא בגלל נתב"ג נקודה, אבל אי אפשר להחזיר את הגלגל. רואים אבולוציה של הנגיף בהתפתחות של הווריאנטים שהם נהיים יותר מדבקים יכול להיות יותר אלימים, אני לא יודע".

על הצורך בהטלת הגבלות נוספות לקטיעת שרשראות ההדבקה אמר: "אני חושב שהמצב היום לא צריך להכניס אותנו לבהלה או פאניקה אבל צריך להסתכל קדימה, להבין שכמו שקרה האירוע הזה שניתן להכיל אותו בלי צעדים קשים יכול לקרות אירוע יותר קשה ואליו צריך להיערך – להיות צעד לפני המגפה. יהיו וריאנטים נוספים והם יכולים להיות יותר אגרסיביים מול המערכת החיסונית ויכול לגרום לתחלואה יותר קשה".

"במחלה הזאת אין מדד אחד בלבד שאפשר להסתכל עליו. מגפה זה שילוב של הרבה כלים וצריך בעיקר להיערך לדברים שאנחנו לא רוצים לחשוב שיקרו. עכשיו לא צריך צעדים קשים בעיניי אבל צריך להיות עירניים. אם לא היה חיסון היינו עכשיו בקטסטרופה", הוסיף. 

בהמשך דבריו השיב מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר על השאלה מתי נצטרך מנת חיסון נוספת: "אני יודע שבשיבא בודקים את זה, לראות איך משתנה התגובה החיסונית על ציר הזמן. אנחנו רואים שמחלימים להבדיל ממחוסנים כמעט ולא חולים, גם מזה יש דברים ללמוד וצריך לחקור כדי להבין מה בדיוק קורה".

הוא הוסיף כי "אני לא יודע אם התגובה החיסונית יורדת לאורך זמן או שהווריאנטים מתפתחים בצורה מסוימת. אנחנו יכולים להדביק בלי לחוש סימפטומים ולהעביר אותו הלאה. לווירוס הזה יש טווח סימפטומים מאוד רחב".