חשש מפני גל חמישי: חוקרי האוניברסיטה העברית הגישו אתמול (חמישי) דו"ח לראש הממשלה נפתלי בנט, למל"ל ולבכירים במשרד הבריאות, בו הם מזהירים מפני התפרצות של גל תחלואה חדש בישראל בעקבות זן ה"אומיקרון" שהתגלה בדרום אפריקה. מהדו"ח עלה כי יש לעכב את התפרצותו של הזן החדש, כדי לאפשר איסוף ומידע אמין להמשך פעולה.

חוקרי האוניברסיטה עברית ציינו כי העלייה הנוכחית היא מובהקת, וכי לראשונה השבוע המגפה מתפשטת בכל המגזרים ובכל שכבות הגיל. עם זאת, סברו החוקרים כי הם אינם בטוחים לגבי הסיבה להתפרצות התחלואה הגוברת, והעלו מספר אפשרויות, ביניהן ירידה ברמת החיסוניות בחלק גדול מהאוכלוסייה ועלייה בהדבקות במערכת החינוך.

בנט על וריאנט "אומיקרון" (צילום: רועי אברהם /לע"מ)

החוקרים ציינו כי על מנת לעכב את התפרצותו של הגל החמישי, יש להמשיך בהגבלות הכניסה לישראל, זאת כדי ש"הזמן שנרוויח יאפשר לאסוף מידע בקשר לנחיצותה של המנה הרביעית או חיסון מותאם לאומיקרון", נכתב בדו"ח. עוד צוין כי יש צורך להוריד את מקדם ההדבקה במהרה, כדי שבמקרה ותיווצר התרפצות של זן האומיקרון, בתי החולים לא יהיו עמוסים, וניתן יהיה להמשיך ולהשתמש בשיטות רכות להקטנת ההדבקות.

בנוסף, הומלץ להגביר את אכיפת התו הירוק ועטיית מסכות, ולבחון השפעת שינוי מדיניות בבתי הספר על התרפצות בילדים, הנמשכת כחודש. כמו כן, נכתב כי יש לזרז התחסנות בקרב האוכלוסייה, ולתחקר התפרצויות מקומיות באמצעות מפקדת אלון.

כאמור, ראש הממשלה נפתלי בנט כינס אתמול דיון על המשך ההגבלות בנתב"ג, בעקבות החשש להתפשטות זן האומיקרון של נגיף הקורונה, אשר בתום הדיון סיכם עם שר הבריאות הורוביץ על הארכת המגבלות הנוכחיות בנתב"ג, למשך 10 ימים נוספים, החל מיום ראשון הקרוב.

במקביל לכך, ראש הממשלה ושרי הבריאות והחינוך סיכמו להמשיך במודל הכיתה הירוקה, תוך החלת מספר שינויים. על פי הסיכום, המודל לא יחול על כיתה שבה אומתו בשלב הראשון שני תלמידים מאומתים, תרחיש זה מהווה כ-5% מהמקרים המדווחים. היה ואומת תלמיד אחד, יבצעו תלמידי הכיתה בדיקת PCR גם ביום השלישי.