ד"ר ארנון שחר, מנהל מערך הקורונה במכבי שירותי בריאות, התייחס לחששות של ההורים מהחיסון נגד קורונה. בריאיון אחר הצהריים (ראשון) לענת דוידוב, בתוכניתה "איפה הכסף?", ב-103FM, אמר: "אנחנו רוצים בסופו של דבר אוכלוסייה בריאה יותר. המטרה שלנו בחיסון זה להגיע לסוף הפנדמיה הזו, אבל הדבר הראשון זה להציל אנשים מתמותה ומתחלואה קשה".

עד כה, התחסנו 8.1% מאוכלוסיית הילדים בני 11-5, במנת חיסון ראשונה. ד"ר שחר התייחס למספרים שנרשמו בקופת החולים אליה הוא משתייך ושיתף כי הם גבוהיים יותר ביחס לכלל הקופות. "במכבי המצב טוב. עברנו כבר את ה-20 אחוזים, אנחנו לקראת 21 אחוזי התחסנות, אנחנו מובילים בארץ מהבחינה הזו", הסביר. "לצערי האחוז הכללי הארצי נושק ל-10 אחוזים. אנחנו בסך הכל מצליחים להגיע לקהל שלנו, למטופלים שלנו, כי הם מקשיבים לנו והצלחנו להגיע למקום הנכון הזה. השאלה היא איך נעשה את זה עוד יותר טוב", הוסיף ד"ר שחר. 

בתגובה, אמרה דוידוב כי אדם ששולל את קבלת החיסון לקורונה, לא יגיע להתחסן בעצמו וכמו כן גם לא יישלח את ילדיו. "אנשים לא נמצאים בשלילה", השיב ד"ר שחר, "אנשים שיושבים על הגדר ואומרים שהם בינתיים לא מחליטים ורוצים לראות מה יקרה". 

הרופא הבכיר הוסיף ואמר כי יש להבין שמדובר בהחלטה אקטיבית "שגורמת לילד להיחשף לנגיף בסופו של דבר, והשאלה היא אם נפגוש אותו מחוסנים או לא". עוד אמר: "אנחנו לא רוצים להגיע למספר שיגרום לנו לרוץ להתחסן, כי גם אז לוקח חמישה שבועות עד שאנחנו מקבלים אדם שהוא מחוסן. בשלב הזה הילדים יכולים להיחשף ולחלות". 

מנהל מערך הקורונה ב"מכבי" ציין כי ההמתנה בקבלת החיסון מביאה בסופו של דבר את המשך ההדבקות. "אנחנו רואים שהאומיקרון מדבק יותר ואנחנו רוצים אוכלוסייה בריאה יותר", הסביר. 

בהמשך, התייחס ד"ר שחר לחששות מהמשך התפשטות זן האומיקרון, לצד פרסום מחקרים שבדקו את יעילות החיסונים נגדו. "בסופו של דבר המטרה של החיסון היא להגיע לסוף הפנדמיה הזו ולהציל אנשים מתמותה ומתחלואה קשה, ציין. "השאלה היא מה המחיר שאנחנו כחברה מוכנים לשלם, האם אנחנו מוכנים לשלם מאות אנשים מתים ביום? התשובה היא לא. חיי אדם הם חיים יקרים", הוסיף. 

לדבריו, אצל מחוסנים שנדבקו זן הקורונה החדש, קיימת מחלה יותר קלה ביחס לאלה שלא חוסנו. "ממה שאנחנו רואים זה נראה שהמחלה היא יותר קלה. המאושפז הקשה מהיום לא חוסן כלל, והוא נדבק באומיקרון", סיפר. "אנחנו בקרב בלימה ואנחנו מנסים לדחוק את הזמן עד שהוא (האומיקרון) יתפשט בישראל".

על החשש בישראל מפני גל תחלואה חמישי אמר: "אני חושב שהגל הרביעי נגמר, אז אם אנחנו נמצאים בעלייה אז אפשר לקרוא לזה גל חמישי". עוד הוסיף הרופא הבכיר ואמר כי הוא משער שהמצב הקיים בישראל הוא  שילוב תחלואה בין דלתא והאומיקרון. "ההתעסקת באומיקרון והדלתא זה חשוב אפידמיולוגית אבל בסופו של דבר זו מחלה אחת והחיסון יעיל וטוב". 

כשנשאל, מה לדעתו יש לעשות כדי להביא לכך שאוכלוסיית הלא מחוסנים תלך ותתחסן, השיב כי ציבור זה מורכב משתי קבוצות: מתנגדים וחוששים. לדבריו, את המתנגדים לחיסון ממניעים אידיאולוגיים יהיה קשה לשכנע להתחסן. על בני הקבוצה השניה אמר: "יש אנשים שפשוט מחכים לראות מה יהיה ואנחנו אומרים להם שלמדנו מספיק על הקורונה והחיסון, ואנחנו רוצים את התוצאות שלנו. אם אנחנו מדברים על חיסונים בגילאי 5-11, למעלה מ-4 מיליון אמריקאים חוסנו במנה הראשונה ולמעלה ממיליון במנה השנייה. אנחנו לא רואים סימנים מטרידים גם אצלנו". 

בסיום דבריו, התייחס מנהל מערך הקורונה במכבי שירותי בריאות לשאלה האם ומתי יהיה בישראל צורך במתן מנת חיסון רביעית. "אנחנו עכשיו דנו בוועדה האחרונה בחיסון הרביעי, בינתיים לא התקבלה החלטה", ציין. לדבריו, כעת מתן מנת חיסון רביעית עומדת על הפרק רק אצל אוכלוסייה מצומצמת של אנשים: "יש אנשים, נגזרת מאוד קטנה, שיכולים להפיק יעילות ממנה נוספת. יש פה הרבה מאוד משתנים בתוך המשוואה הזו. אנחנו נאמין למדענים שיושבים עכשיו ולומדים כמה זמן המנה השלישית מחזיקה מעמד ובינתיים היא מחזיקה". 

ד"ר שחר סיכם: "צריך להאמין לדברים האמיתיים. ללכת ולנחש מתי תהיה מנה נוספת, האם היא תהיה פעם בשנה או פעם בתשעה חודשים? סביר להניח שתהיה. המילה קורונה ואופק זה שילוב קשה אבל אני משער שתהיה עוד מנה אבל לא בחודשים הקרובים לאור מה שאנחנו רואים". 

סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו, 103fm