העולם מחפש את הדרך לחזור לשגרה לאחר המשבר העולמי שגרמה מגיפת הקורונה, בידיעה כי החיים כפי שהכרנו אותם ישתנו דרמטית. מערכת חדישה לחיסול הנגיף מתחילה לעשות את העבודה. חוקרים טוענים כי מכשירים קטנים הפולטים קרינת אולטרה סגול, אשר לדבריהם מסוגלת "להרוג" את נגיף הקורונה, עשויים להיות דבר שבשגרה, ממש כמו טלפונים ניידים.
מדענים שנלחמים לסיום המגיפה טרם חשפו הוכחות לכך שאור מסוג זה יכול להרוג את SARS-CoV-2, הנגיף שמקריב את הקורנה הידועה לנו (קוביד 19). אולם מחקרים הראו שוב ושוב כי ניתן להשתמש בה כנגד נגיפים אחרים. מומחים יודעים כבר שנים כי קרני אולטרה סגול יכולות להרוס חומר גנטי בתוך נגיפים, ופוגע ביכולתם לשרוד על משטחים.
כזכור, המרכז הרפואי "מעייני הישועה" התקין מערכת המורכבת ממספר מוצרים מבוססי אור אולטרה סגול בגל אור ייחודי שנמצא כקטלני לנגיף הקורונה, אינו מסרטן ובטוח לשימוש בקרבת בני אדם, לרבות חולים ריאתיים.
המערכת היא פרי מחקר ופיתוח של איש העסקים אלדד פרי, צוות רפואי בראשותו של ד"ר בוריס אורקין וצוות פיזיקאים, והיא מבוססת על אלגוריתם פיזיקלי המתאים את מוצרי המערכת באופן מדעי לחללים המיועדים לטיהור תוך חישוב אורכי הגל וההספקים הנדרשים של הנורות לטיהור מקיף ובטוח. המערכת מחסלת את נגיף הקורונה בחדר עד חצי שעה ומבלי לגרום נזק לבני אדם.
ד"ר אורקין ציין כי "נורות UV משמשות כבר שנים לטיהור וחיטוי חדרי ניתוח בבתי חולים בישראל ובעולם, אולם בשנת 2009 רשויות הבריאות בארה"ב יצאו עם אזהרה כי חלק מהנורות מייצרות מולקולת אוזון שעשויה להיות מסוכנת מאוד, בעיקר לחולים ריאתיים. מסיבה זו לא נעשה בהן שימוש למלחמה בנגיף הקורונה, מחשש שיסכנו את החולים". הוא הוסיף: "שימוש לא מבוקר וישיר בנורות אולטרה סגול רגילות לחיטוי מייצר קרינה מסוכנת לעור ולעיניים. לכן, לאחרונה יצאה המלצה של ארגון הבריאות העולמי שלא לעשות שימוש באור אולטרה סגול לחיטוי ידיים. עם זאת, במחקר שערכתי מצאתי שיש נורות אולטרה סגול, עם גל אור ייחודי שאינו מייצר אוזון, אך יעילות מאוד בחיטוי מבנים וחדרים ולכן מתאימות במיוחד לטיפול בנגיף".
הרופא ציין כי "בנוסף, אותן נורות ספציפיות אינן מייצרות קרינה מסוכנת לעור ולעיניים. באמצעות אלגוריתם פיזיקלי ניתן להתקין מערכת נורות ומוצרים עם אורכי גל והספקים שונים המותאמים לגודל החדר או המבנה. מערכת כזו יכולה לחסל את נגיף הקורונה במשך זמן של עד חצי שעה ללא כל סכנה לאדם".