דמיינו עיר. עיר חדשה, עיר כל יכולה, עיר שהחולמים אותה, האדריכלים והבנאים שלה הם הורים וילדים, אמנים ואמניות. זה לא בשמים, זה יקרה בשיקשוקליים, העיר שחוברה לה יחדיו עם דימיון ויצירה, תוקם במהלך פסטיבל הקרון בגן הפעמון, ירושלים, במשך ארבעה ימים בין ה-17-13 באוגוסט.
"בפסטיבל השנה בחרנו נושא שמצריך גם מחקר משותף. הזמנו אמנים ואמניות לדמיין עיר חדשה, שיש בה מערכת חוקים אחרת, ארכיטקטונית, תחבורתית ואקולוגית, כזו שילדים יהיו שותפים בבנייתה. בימי הפסטיבל ילדים והורים מוזמנים לחוויה שכולה יצירה החושפת את הילדים לאמנות בוטיקית המייצרת אצלם גם קשב וריכוז", אומרת דפנה קרון, המנהלת האמנותית של "שיקשוקליים" ביחד עם שחר מרום.
בכניסה לעיר יונפק ויוחתם לכל מבקר ומבקרת דרכון, שהוא התוכניה והמפה של העיר הבדיונית. דפנה קרון מפרטת מתוך ההיצע בעיר שיקשוקליים העשויה מתיאטרון בובות, מיצבים, מחול, סאונד, פרפורמנס ועוד.
בבית קפה שיקשוקלים שיצרה ענבר היימן (אחייניתם של האחים הקולנוענים תומר וברק היימן) מוגשים צלילים, ביטים ומנגינות במקום קפה ועוגיות. דינה גולדשטיין יוצרת קרקס שיוצא מתוך ספר, קרקס עשוי מנייר וקולאז'ים.
במרכז שיקשוקליים ניצב מגדל שהוא השעון של העיר ומגדל מזג אוויר המעיד על עונות השנה ומקיים טקסים עם בוכנות וקוקיות, כשלצד המגדל מגדלית קטנה שאמורה להיות מגדלית אחראית אבל הכל מסיח את דעתה. זוהי עבודה של ליזה שור.
עבודת המחול "אגדת קיר המשאלות" של שלומית פונדמינסקי ועינת גנץ, שתי רקדניות המייצרות את המרחב העירוני, רחובות וכבישים הבנויים מתנועה וריקודים, תוך שהן מכניסות את הילדים למרחב שנוצר באמצעות כוריאוגרפיה ותנועות גוף.
במידטאון מזמין המעצב רניי מזור את הילדים לבנות את עיר העתיד באמצעות פסולת אלקטרונית ופלסטיק ממוחזר שנאספו ופורקו במשך חודשים רבים ומהם יבנו הילדים גורדי שחקים, רחפנים, רכבות ומכוניות ויצבעו אותם בספריי כסוף, כשהבניה נמשכת מיום ליום. בעבודת התיאטרון שלה, השחקנית שרון גבריאלוב היא הקטרית המובילה את הרכבת במסע בו הקהל עובר בין תחנות שונות.
ואפשר גם לנוח, כי העיר מעייפת. לעצור בכיכר היונים ולקבל מהיוצרת קרן כץ, שקית עם גירים לצייר על יוני העיר העשויות מעץ, בעוד ההורים המלווים נהנים ממנוחה, ויכולים להזמין משירות המשלוחים באפליקציה קפה ומאפה מאויירים, ועוד.
דפנה קרון, אוצרת ומנהלת אמנותית עצמאית לאירועי תרבות רב תחומיים, צמחה בתיאטרון הקרון הירושלמי. בשנה שעברה עבר התיאטרון למשכנו החדש, בעוד הקרון ששימש אותו לאורך השנים, ניצב לצד המבנה והפך לספריית ספרי אמן על שמה של דליה יפה מעיין, מהמייסדות של תיאטרון הקרון עליו גדלו ילדי ירושלים.
פרוייקט שיקשוקליים בפסטיבל הקרון https://dafnakron.myportfolio.com/
יתקיים ב-17-13 באוגוסט החל מהשעה 17:30 ומיועד לילדים החל מגיל 3.