האקדמיה הלאומית לאמנויות הטלוויזיה והמדעים (NATAS) בארצות הברית דחתה אמש (שלישי) בקשה לביטול מועמדותה של העיתונאית הפלסטינית ביסאן עאטף עודה לפרס אמי. את הבקשה הגישו יותר מ-150 בכירים בתעשיית הבידור האמריקאית, ובה טענו לקשרים של עודה עם ארגון טרור.
עם סרטה התיעודי, "It's Bisan From Gaza and I'm Still Alive" ("זאת ביסאן מעזה ואני עדיין בחיים"), עודה מועמדת לפרס בקטגוריית "סיפור חדשותי קשה בפורמט קצר". הסרט קטף שני פרסים יוקרתיים בתחום העיתונות והתקשורת בארה"ב; פרסי פיבודי ואדוארד מורו. הסרט מתעד את רגעי מנוסת משפחתה מהפצצות בבית חאנון לבית החולים א-שיפא במהלך הלחימה בעזה.
לאחר התמונות המרהיבות של התקיפות מעומק לבנון - הגיעה הבשורה המרה
נשיא מצרים הזהיר: חמאס מעוניין לנקום וזה מה שהוא עלול לעשות
בקשת ביטול המועמדות הוגשה על ידי ארגון Creative Community For Peace (CCFP), שטען כי לעודה יש קשרים מתועדים עם החזית העממית לשחרור פלסטין (חש"פ), ארגון המוגדר כארגון טרור בארצות הברית. לדבריהם, עודה השתתפה באופן חוזר בעצרות של החזית העממית, מפיצה תוכן אנטישמי ברשתות החברתיות שלה, מקדמת מידע כוזב ומסוכן ומצדיקה אלימות. בנוסף, הם מאשימים אותה בהפצת שקרים ובתמיכה בפעולות טרור, כולל חטיפות מטוסים, פיגועי התאבדות ורצח אזרחים, נשים וילדים. על פי המכתב, הכרה בעבודתה מעניקה לגיטימציה לארגון טרור ופוגעת ביושרה של פרסי האמי. בין החתומים עליו שמות בולטים בתעשיית הבידור האמריקאית, כולל השחקניות דברה מסינג וסלמה בלייר, המפיקה שרי לנסינג והיזם היהודי-ישראלי חיים סבן.
בתגובה, מנכ"ל NATAS אדם שארפ שלח מכתב מפורט המסביר את עמדת הארגון. שארפ הדגיש כי האמי מכיר במצוינות בעיתונאות טלוויזיונית כבר כמעט 50 שנה, וכי לעתים העבודות שזכו להכרה היו שנויות במחלוקת, אך תמיד בשירות המשימה העיתונאית. הוא הבהיר כי השיפוט נעשה על ידי עיתונאים מנוסים ועצמאיים, וכי NATAS אינה מתערבת בשיקול דעתם.
שארפ ציין כי NATAS מודעת לדיווחים על השתתפותה של עודה באירועים הקשורים לחזית העממית לפני כשש עד תשע שנים, כשהייתה בת עשרה. עם זאת, הוא הדגיש כי NATAS לא הצליחה לאמת את הדיווחים האלה, ולא מצאה ראיות למעורבות עכשווית או פעילה של עודה בארגון.
תומכי ההחלטה טוענים כי יש לכבד את חופש הביטוי והעיתונות, ולשפוט את העבודה העיתונאית על פי איכותה. אך אל מול זה, עומדת טענתם של מתנגדי המועמדות; כי אין לתת לגיטימציה לאנשים בעלי קשרים לארגוני טרור, גם אם מדובר בעבר הרחוק. ההחלטה הסופית לגבי הזוכים בפרסי האמי תתקבל בטקס שייערך בחודשים הקרובים.