הוועידה לתביעות חומריות יהודיות נגד גרמניה (ועידת התביעות) האחראית על ניהול המו"מ מול ממשלת גרמניה על כספי הפיצויים של שורדי שואה מרחבי העולם, מציינת היום (רביעי) את ליל הבדולח, לצד עלייה משמעותית בתכנים מכחישי שואה ואנטישמיים. על רקע זה משיקה ועידת התביעות מחדש את הקמפיין אשר נעשה בהובלת שורדי שואה, שמראה לעולם את התוצאות של דברי שטנה: #זה _ התחיל_ במילים.
אחרי סערת האנטישמיות: זה המהלך הבא של קניה ווסט
קניה ווסט מגיב על האמירות האנטישמיות: "שמח שחציתי את הגבול"
מדובר בקמפיין חינוך לשואה שמביא שורדי שואה מרחבי הגלובוס המשקפים את הרגעים שהובילו לשואה - תקופה שבה הם לא יכלו לחזות את הקלות שבה שכניהם, מוריהם, חבריהם לכיתה ועמיתיהם יהפכו את עורם וישטפו את הרחובות, הכיתות ושאר המרחבים הציבוריים במילות שנאה שלימים יהפכו לאלימות בלתי נתפסת.
גרג שניידר, סגן נשיא בכיר של ועידת התביעות, אמר כי "ההשקה מחדש של הקמפיין הזה חורגת מעבר להנצחת ליל הבדולח. עם השכיחות ההולכת וגוברת של הכחשת שואה, עיוות ודיבורי שטנה בפלטפורמות חברתיות ובקהילות ברחבי ארה"ב, המסר המרכזי מאחורי מסע הפרסום #זה_התחיל_במילים הופך חשוב עוד יותר: השואה לא התחילה במחנות, גטאות וגירושים. זה התחיל במילות שנאה. התוצאות מהסקר השנתי של ועידת התביעות הבודק את ההכרות והמודעות לשואה בקרב הדור הצעיר של ארה"ב לשנת 2020, מצא כי 63% מהמילניאלז ודור Z לא ידעו ששישה מיליון יהודים נרצחו במהלך מלחמת העולם השנייה. בשילוב עם העלייה באנטישמיות, הצורך בחינוך לשואה ברור לנו יותר מאי פעם".
ליל הבדולח מדגים בצורה ברורה את המעבר של חברה ממילים למעשים ומה הן תוצאות ההסתה. בנובמבר 1938, סדרת התקפות נגד יהודים המתגוררים בגרמניה, אוסטריה וחבל הסודטים תואמו ובוצעו על ידי הכוחות החצי-צבאיים של ה-SA שנתמכו על ידי אזרחים מקומיים, כל זאת בזמן שפקידים גרמנים העלימו עין. בסך הכל נהרסו יותר מ-260 בתי כנסת, 7,000 עסקים יהודיים נהרסו או נבזזו, ויותר מ-30,000 יהודים הושפלו ברחובות עיירותיהם ונעצרו, ובסופו של דבר הגיעו למחנות הריכוז. ליל הבדולח היה פעולה של שנאה בלתי מבוקרת שהתפתחה מהמילים והמדיניות של השנאה שהתפשטה ברחבי הרייך הגרמני והיוותה פלטפורמה לשואה.
בין שורדי השואה שצילמו סרטונים לקמפיין היו אייב פוקסמן, יליד פולין ב-1940, חי כעת בארה"ב; הרב ישראל מאיר לאו, יליד פולין בשנת 1937, חי כיום בישראל; אווה שלוץ, ילידת אוסטריה ב-1929, חיה כיום בבריטניה; קולט אביטל, ילידת 1940 בבוקרשט, רומניה, חיה כיום בישראל; סידני זולטק, יליד פולין ב-1931, מתגורר כיום בקנדה ושרלוט קנובלוך, ילידת 1932 במינכן, גרמניה, שם היא מתגוררת עד היום.