שבוע חדש מתחיל באין יציבות באיזורנו. סוריה נפלה, והרודן בשאר אסד נמלט. אצלנו טורחים לדחות את עדות נתניהו ובתרבות משתדלים לקיים אירועים. בלקט היום: זרקור ליוצרים צעירים בתיאטרון הסימטה, קונצרט גאלה של "קשת אילון" המוקדש למוסיקאים החטופים בעזה אלון אהל ואגם ברגר, פינוקיו בכיכובם של מיכל ינאי וצחי נוי, פסטיבל הקולנוע שומרון, "טוב לשיר בעד ארצנו", מופע משותף לתזמורת המהפכה ולביה"ס רימון, ו-Whom of a kind - יצירתה של הרקדנית והכוריאוגרפית מעיין כהן מרציאנו על עירום גברי.
1.
זרקור ליוצרים צעירים. תיאטרון הסימטה
לאחר שנה של הפסקה בגלל המלחמה - זרקור לבמאים צעירים בתיאטרון הסימטה, יוזמה משותפת של תיאטרון הסימטה ועירית תל אביב יפו לעידוד יוצרים צעירים בעולם התיאטרון, נערך בפעם השלישית ויתקיים ב-28-25 בדצמבר באודיטוריום קאנטרי גורן גולדשטיין בתל אביב.
במסגרת הפסטיבל ייחשפו לראשונה יצירותיהם של שלושה בימאים צעירים, במספר הצגות:
"הקבר שביניהם" - מחזה מקורי שכתב ומביים ליאור קושניר, שמאיר באור ייחודי את הדרך בה מתמודדים עם אובדן, קשרי משפחה והבחירה בחיים גם כשנראה שאין למען מה. ב-25 בדצמבר, בשעות 20:00, 21:30.
"הכלה וצייד הפרפרים" - המחזה האינטימי ביותר של ניסים אלוני נותן לצופה הצצה לפגישה פיוטית ואקראית בין שני אנשים. בימוי: עתליה כהן. ב-26 בדצמבר, בשעות 20:00 ,21:30.
"סיפורים קטנים בגוען" - מחזה דרמה טרגי, מעביר את הקהל מסע על זמני המקהה את הקו הדק בין אסור למותר, תוך עיסוק בשאלות מהו מוסר, מהו צדק מה אהבה מהי קנאה ומהי בגידה. כתיבה, בימוי והלחנת מוטיבים מוסיקליים: בר מרדיקס. ב-28 בדצמבר, בשעות 20:00, 21:30.
הצגה אורחת: "חדר משלה – אוטוביוגרפיה דמיונית" מחזה מקורי: רון ישועה. במאית ושותפה לכתיבה: עירית פרנק. ב-27 בדצמבר, בשעה 11:00.
2.
פינוקיו. בכיכובם של מיכל ינאי וצחי נוי
הקלאסיקה האהובה לילדים ולכל המשפחה חוזרת לבמה בכיכובם של מיכל ינאי וצחי נוי, הפעם כמחזמר מצחליק על ילד העץ שמתעורר לחיים וחולם להפוך לילד אמיתי. את פינוקיו מגלמים הילדים מתן שטרן, רוי ג'אבר ועידו כהן, לצד קאסט השחקנים בהם הילה הררי, גבריאל דמידוב, גל בן עמרה, עדן ביטון, תום שיניצקי ורן אמיר.
ב-21 בדצמבר, בשעה 11:00, בית ציוני אמריקה, תל אביב. כרטיסים באתר (לחצו כאן) ובבראבו.
3.
קונצרט גאלה למרכז המוסיקה "קשת אילון". מרכז ענב תל אביב
קונצרט הגאלה השנתי של מרכז המוסיקה "קשת אילון", שפונה מקיבוץ אילון בפרוץ המלחמה, יוקדש למוסיקאים אגם ברגר ואלון אהל שנחטפו לעזה ונמצאים למעלה מ-400 ימים בשבי החמאס.
אלון אהל, בן 23, פסנתרן מחונן, עמד להתחיל את לימודי המוסיקה שלו באקדמיה. הוא נחטף במהלך מסיבת הנובה, אליה הגיע כדי לחגוג את חזרתו לישראל. אגם ברגר, בת 19, החלה לנגן בכינור בגיל שמונה, למדה במגמת המוסיקה בקמפוס קריית שרת בחולון. שירתה כתצפיתנית, ונחטפה ממוצב נחל עוז, יומיים בלבד לאחר שהגיעה אליו כחיילת.
בקונצרט יתארח המוסיקאי תייסיר אליאס, שינגן יצירה פרי עטו על עוד, כשלצידו נגני כלי קשת וכלי הקשה של "קשת אילון". עוד ינוגנו יצירות של ברהמס, צ'ייקובסקי, פרלוב ובלוך. על הקונצרט ינצח יצחק רשקובסקי, המנהל המוסיקלי של "קשת אילון".
יום שני, 16 בדצמבר, במרכז ענב בתל אביב, בנוכחות בני המשפחה של אגם ברגר ואלון אהל.
4.
"טוב לשיר בעד ארצנו". מופע משותף של תזמורת המהפכה ורימון ביה"ס למוסיקה
"טוב לשיר בעד ארצנו", מופע משותף לתזמורת המהפכה, בניהולם האמנותי של זהר שרון ורועי אופנהיים (שגם מנצח על המופע) עם רימון, ביה"ס למוסיקה, מוקדש לשירי ארץ ישראל שנכתבו לפני קום המדינה. המופע מציע פרשנות מוסיקלית מקורית לנכסי צאן ברזל של הזמר העברי בשילוב וידאו ארט המורכב מצילומי נוף של הארץ שצולמו על-ידי אילן נחום. עבר והווה נפגשים במופע שבו בני העשרים פלוס מלחינים ומעבדים שירים אהובים בני מאה פלוס.
השירים במופע, מיצירותיהם של גדולי הזמר העברי עד קום המדינה: דוד זהבי, מרדכי זעירא, יואל אנגל, מתתיהו שלם, ידידיה אדמון ונחום נרדי, שזוכים לפרשנות חדשנית וייחודית באמצעות עיבודים תזמורתיים עכשוויים לסולנים, תזמורת ומקהלה. בין השירים שיבוצעו:"אומרים ישנה ארץ', 'מה אומרות עינייך', 'שיר העמק', 'שיבולת בשדה', 'פנה הגשם', מחרוזת שירי ילדים ואחרים.
לצד השירים מבוצעות במופע יצירות מקוריות שנכתבו בהשראת השירים המוכרים.
ב-13 בינואר, 20:30, היכל אמנויות הבמה, הרצליה.
4.
פסטיבל הקולנוע שומרון
פסטיבל הקולנוע שומרון החמישי, יתפרש על פני עשרים מוקדים ברחבי השומרון. אירוע הפתיחה יתקיים בהיכל התרבות אריאל, בהנחיית חנוך דאום ב-9.12. ויוקרן הסרט "בחורים טובים 2" בבימויו של ארז תדמור. בפסטיבל יוקרנו כ-70 סרטים מ-16 מדינות בהן איראן, ועיראק. חלקם יתחרו בקטגוריות תחרותיות ומחציתם יוצגו בבכורות וטרום בכורות ישראליות ועולמיות.
שבוע הפסטיבל (14-9 בדצמבר) בניהולה של אסתר סילם אלוש, כולל אירוע פיצ'ים לחממת סרטי אינדי במסגרתו יוענקו מענקי יצירה והפקה בסך מיליון ש"ח, כמו גם "הביתה", תחרות נושאת פרסים של סרטי חובבים. בפסטיבל יוצגו גם יצירות שיתמודדו במסגרת שלוש קטגוריות תחרותיות של סרט תיעודי ישראלי, סרט עלילתי קצר ישראלי וסרט עלילתי קצר בינלאומי. במקביל יוקרנו סרטים עלילתיים באורך מלא מהארץ והעולם, סרטי אנימציה, סרטים לכל המשפחה, קלאסיקות אהובות וסרטים ניסיוניים.
אחד מימי הפסטיבל יוקדש לזכרו של חיים טופול ז"ל. משפחתו של טופול תקבל אות הוקרה מיוחד, יוקרנו מיטב מסרטיו ותיערך סדנת נושא ברוח סרטיו בהובלת הבמאי אלון גור אריה, שבעצמו יציג בבכורה את סרטו הקומי הקצר "ברית ואף מילה" בכיכובו של צחי הלוי.
יוקרנו בהקרנות טרום בכורה לסרטים העלילתיים הישראלים באורך מלא 'לא יום ולא לילה' של פנחס וויה עם שמוליק וילוז'ני, ו'סודה' עם ליאור רז ורותם סלע שיצר ארז תדמור. במהלך השבוע יתקיימו פעילויות נושא צדדיות, סדנאות קומיקס, מפגשי אמן ויוצרים, תכנים קולנועיים בסימן השבוע הבינלאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות ועוד.
תוכניית הפסטיבל: https://www.tamuzff.org.il/
5.
Whom of a kind - יצירתה של הרקדנית והכוריאוגרפית מעיין כהן מרציאנו
בעבודתה Whom of a kind הרקדנית והכוריאוגרפית מעיין כהן מרציאנו מתייחסת לגוף הגברי העירום שנטוע במסורת של האמנות הפלסטית והצילום. העבודה מציגה בחירה מובהקת בצמצום, תנועתיות מינימלית והשימוש העודף בה, מתוך כוונה לאפשר לתנועה לחפור בגוף, להנכיח את החומריות שלו ולחשוף את השכבות התרבותיות שלו.
העבודה משתמשת בחומריות הגוף מחד ובסימון התרבותי שלו מאידך בכדי לייצר נקודת מבט חדשה עכשווית על הגוף הגברי. האירוע הפיסי מבקש לנגן את הסוד של הגבריות בתרבות. אין שבטיות, הכוחניות עומדת להתפרק, הגוף המסומן תרבותית מבקש להשתמש בהיותו אובייקט אמנותי בכדי להתפרק לסובייקט. רקדנים: גדי יואל, אורי פרץ. ליווי אמנותי: ארי טפרברג.
ב-21 בדצמבר בשעה 18:00, ב-24 בדצמבר בשעה 14:00. סטודיו אורה סוזן דלל, תל אביב.
המופע כולל עירום מלא
לרכישת כרטיסים: לחצו כאן