הישראלים מכורים לטלפון הנייד, וכעת הרגלי השימוש שלהם נחשפים בסקר חדש. פרטנר פירסמה הבוקר לראשונה את "מדד הסלולר של הישראלים" לשנת 2024. המדד צולל עמוק לתוך הרגלי הצריכה בכל הקשור לטלפון הנייד ומגלה איך כל דור מתחבר אחרת לעולם דרך המסך הקטן, במציאות הדיגיטלית המתפתחת במהירות, בה הטלפון הסלולרי הפך למכשיר בלתי נפרד מחיי היומיום של כולנו.
 
המחקר בוצע על ידי מכון המחקר גיאוקרטוגרפיה וכולל מדגם ארצי ומייצג של 4,524 משתתפים, שהשיבו על 137 שאלות על החיים הסלולריים שלהם, לצד מדגם ייחודי בקרב 399 בני נוער בגילאי 12-17.

הממצאים העיקריים

- 44% מהישראלים בעלי הכנסה מעל הממוצע, מחוברים ליומן ולמייל של העבודה דרך הנייד.
- 53% לא מתחילים לנהוג בלי Waze גם כשיודעים את הדרך, שליש מדור ה-Y מזמינים אוכל לפחות פעם בשבוע.  
- 36% ביטלו את תכונת הנראה לאחרונה ב-WhatsApp. רבע ביטלו את סימון הוי הכחול.
- כמחצית מהישראלים משתפים את בן/בת הזוג בסיסמא שלהם לנייד.
- לחתוך קשר בהודעה זה לא רומנטי: 38% חושבים שזה לגיטימי לפני דייט שלישי. הרוב המוחלט נגד Ghosting וזה חוצה מגדרים ודורות.
- ל-44% מהישראלים יש סמסונג גלקסי, ל-32% אייפון. לבעלי אייפון חשובה המצלמה, לבעלי אנדרואיד – המחיר.
- 44% מהישראלים מאזינים לפודקאסטים בסלולר: מבוגרים יעדיפו תכני חדשות, בני נוער – קומדיה. נשים מאזינות יותר לתוכן בנושא חברה ותרבות, גברים לעסקים ואקטואליה.
- הרשת החברתית המועדפת על בני 35+ היא פייסבוק, בני 18-24 יעדיפו אינסטגרם והנוער מעדיפים יוטיוב, הרבה לפני טיקטוק.
- גברים משתמשים בנייד 5 שעות ביום בממוצע, נשים – 6 שעות. 60% משתמשים בנייד עוד לפני שהם מצחצחים שיניים בבוקר, 10% נרדמים מול המסך!
- כל קהילה והנורמה שלה: במגזר החילוני והערבי, רוב הילדים עם נייד מגיל 7, במגזר הדתי והחרדי – מגיל 12. 37% מההורים רכשו טלפון לילדיהם סביב כיתה א'. 44% שולטים מרחוק על הנייד של הילדים באמצעות אפליקציות שליטה ובקרה.

אסף אביב, סמנכ"ל שיווק ותוכן בפרטנר: ״כמה מכם נמצאים עכשיו מול מסך הסלולר? לפי המחקר שלנו, לפחות 81%. הסלולרי מלווה אותנו בכל רגע, משפיע על הדרך בה אנו מתקשרים, צורכים מידע ומשתפים חוויות. בעצם, כולנו חלק מדור הסלולר. כחברת סלולר מועדפת ומובילה שמבינה את הדור שלא יכול בלי, אנחנו גאים לפרסם לראשונה את מדד הסלולר של הישראלים ולהנגיש לכם את הנתונים שכולכם רציתם לדעתם. מסתבר... שאנחנו לא כאלה שונים".