יגר PASSION
קוקטייל מבית היוצר של דניאל קיסלסי, מנהל תחום הדרכת האלכוהול של "הכרם", המשלב שלל טעמים: מתוק, חמוץ ומר וכן את פרי התשוקה האולטימטיבי: פסיפלורה.
מרכיבים:
4 קוביות לימון
60 מ"ל יגרמייסטר
30 מ"ל מיץ לימון
30 מ"ל מיץ תפוזים
20 מ"ל סירופ פסיפלורה או מי סוכר
אופן ההכנה:
כותשים את הלימונים בשייקר, מוסיפים את הקרח והמרכיבים, משקשקים ומסננים לכוס נמוכה מלאת קרח. מקשטים בפלח לימון.
ג׳וזפה גליאנו
את הקוקטייל הזה אפשר להשיג במסעדה האיטלקית "גוסטינו" ברמת ישי. שמו, צבעו האדום ומרכיביו הופכים את הקוקטייל לרומנטי.
מרכיבים:
30 מ"ל ליקר גליאנו
20מ"ל ג'ין
20 מ"ל סירופ פסיפלורה
20 מ"ל מיץ אשכוליות
20 מ"ל מיץ לימון
3 קוביות קרח
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לשייקר ומנערים היטב. מוזגים לכוס קוקטייל מתאימה ומקשטים בפלח לימון.
מחיר: 32 שקלים. בערב הו ולנטיינ'ס: שני קוקטיילים ב־58 שקלים לזוג.
"גוסטינו", הצפצפה 4, רמת ישי
נאפולי טוויסט
הקוקטייל המיוחד של מסעדת "טרנטינו" בראשון לציון לרגל ולנטיינ'ס דיי, הכולל שילוב אדמדם ומרענן של רום קפטן מורגן ספייס, קמפרי, חמוציות, נענע ולימון.
מרכיבים:
15 מ"ל מונין מוחיטו
15 מ"ל מיץ לימון
30 מ"ל קמפרי
30 מ"ל קפטן מורגן ספייס
40 מ"ל מיץ חמוציות
טוויל תפוז
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לפי הסדר לשייקר, משקשקים חזק ומסננים לכוס לואובול עם קרח. מקשטים בטוויל תפוז.
מחיר: בוולנטיינ'ס דיי יוגש כל תפריט הקוקטיילים במחיר של 29 שקלים בלבד.
"טרנטינו", המאה ועשרים 4, יס פלנט, ראשון לציון
CHERRY MARGARITA
קוקטייל מבית היוצר של חטיבת האלכוהול של טמפו, שרקחה אותו עבורנו במיוחד לרגל ולנטיינ'ס דיי. המרכיב המרכזי של הקוקטייל הוא ג'ין ביפיאיטר, המכיל 45% אלכוהול ומעניק למשקה צבע אדום עז.
מרכיבים:
50 מ"ל ג'ין ביפאיטר
50 מ"ל טקילה אולמקה בלאנקו
30 מ"ל מיץ לימון
20 מ"ל סירופ דובדבן
1 תות לקישוט
אופן ההכנה:
מערבבים בשייקר את הטקילה, מיץ הלימון והסירופ. מסננים לכוס מרטיני או לכוס נמוכה עם קרח ומקשטים בתות.
מייפל מנהטן
קוקטייל מבוסס וויסקי מבית היוצר של בר היין "פר דרייר" ביפו. הוא נקרא על שמו של המועדון הניו יורקי שבו הוא הומצא באמצע המאה ה־19. ליידי ג'ני צ'רצ'יל, שהייתה מיודדת עם הדמוקרט סמואל טילדן, החליטה לערוך לכבודו מסיבה ב־1874, לרגל ניצחונו בבחירות המקומיות בעיר, וביקשה מהברמן להכין משקה מיוחד בשבילו. כך נולד הקוקטייל.
מרכיבים:
50 מ"ל בורבון ג'ים בים
25 ורמוט רוסו
15 מ"ל תמצית מייפל וקינמון
2 טיפות אנגוסטורה ביטרס
קליפת תפוז
דובדבן
אופן ההכנה:
בוחשים את המרכיבים בכוס בחישה עם קרח ומסננים לכוס "קופ" קפואה. מנגבים את שפת הכוס בקליפת תפוז. מקשטים בקליפת תפוז ובדובדבן משופד על קיסם.
מחיר: 49 שקלים.
"פר דרייר", בת עמי 7, מתחם נגה, יפו
Pink skirt
הקוקטייל הזה, שכבר הפך לשיחת המיקסולוגים בעיר, מגיע מה"מוטל", הבר החדש ביפו מבית היוצר של ה"אימפריאל". הוא לא רק מצטלם היטב לאינסטוש, אלא כנראה גם ירגש את כל מי שישתה אותו.
מרכיבים:
30 מ"ל ברבן וודפורד רזרב
7.5 מ"ל מסקל "דל מאגיי וידה"
15 מ"ל מייפל
20 מ"ל לימון
חלבון מביצה אחת
5 מ"ל גרנדין
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לשייקר, משקשקים על קרח ומסננים לכוס. אפשר לקחת מעט מסקל וגרנדין, למזוג למכשיר ריסוס שאפשר לקנות בכל חנות של כלי בית ולרסס מעל כדי לתת בסוף צבע וארומה. מלבישים את החצאית על הכוס, והקוקטייל מוכן.
מחיר: 48 שקלים.
"מוטל", עולי ציון 7, יפו