אורח מיוחד הגיע השבוע לאולפן של דודי פטימר - יעקב שרת, בנו של שר החוץ הראשון וראש הממשלה השני של מדינת ישראל, משה שרת ז"ל. יעקב (92) - עיתונאי, סופר, משורר ופזמונאי - שוחח עם פטימר על עברו הפוליטי של אביו ויחסיו המורכבים עם דוד בן גוריון, וכן על פרויקט שימור זכרון אביו, שנפטר בשנת 1965, בדמות "העמותה למורשת משה שרת". לדבריו, "בעוד 20 שנה הדור הצעיר לא יידע שהיה אדם כזה בשם משה שרת כי המדינה לא דואגת להנציח אותו. אני עושה זאת מטעם העמותה שלי ללא מטרות רווח ובתקציב דל. כשאני אמות, לא יהיה מי שישמור את גחלת זכרו של אבי".
במהלך הפודקאסט הקריא 'שרת ג'וניור' מכתביו של אביו ומיומניו הפרטיים, סיפר כיצד אביו תפס את תופעת הפליטים ואת הסכסוך הערבי־יהודי ומדוע בסופו של דבר הודח אביו מהממשלה. "לו אבא היה חי היום", אמר, "הוא היה אומר על המצב הפוליטי בארץ: 'גועל נפש'".
כמו כן, חשף יעקב בצורה מרתקת גם את קורות החיים המרתקים שלו עצמו, כשהיה בין השאר ממקימי הבריגדה היהודית בשנות ה־40 ובהמשך שימש כסוכן חשאי של ארגון 'נתיב' בברית המועצות וסולק בשנת 1961 מברית המועצות באשמת ריגול לטובת ישראל. לאורך שנותיו שימש כעיתונאי ב'מעריב', ותרגם וכתב ספרים רבים, חלקם מכתבי אביו.
יעקב שרת היה גם פזמונאי פורה בשנות ה־60 וה־70, והוא אחראי על פנינים בלתי נשכחים בזמר העברי, בהם 'יש לי אהבה פשוטה' (בביצוע הפרברים), 'נגן לי ירדן' (רבקה זהר), 'נמה יפו' (הדודאים), 'רק חיוך אחד' (יהורם גאון ודליה עמיהוד), 'טיול בגליל' (להקת פיקוד צפון / חוה אלברשטיין), 'כנרת אחרת' (להקת פיקוד הצפון) וכן תרגם וערך את המופע השני של 'הלוך הלכה החבריא' (1976), אשר התבסס על שירים רוסיים שזכו בעזרתו ללבוש עברי.
הפודקאסט "מילים ולחן" לוקח אותנו למסע בעקבות התופעות, הסיפורים, השירים והאמנים שעיצבו את הפסקול הישראלי לאורך שנותיו. דודי פטימר הוא עיתונאי וחוקר מוזיקה, יוזם פרויקט תיעוד המוזיקה הישראלית דודיפדיה.